Grăsimea viscerală: fructul mic care supraalimentează metabolismul și crește arderea grăsimilor cu 27%

Grăsimea VISCERALĂ este caracterizată de lipide care sunt stocate în interiorul cavității abdominale, înglobând organele vitale. Din fericire, unele alimente sunt deosebit de utile pentru a elimina din organism grăsimi dăunătoare. Un fruct, plin de antioxidanți puternici, poate ajuta prin supraîncărcarea metabolismului.

Grăsimea viscerală este considerată una dintre cele mai toxice grăsimi pentru organism, deoarece eliberează substanțe chimice nocive în sânge. Cu cât este lăsat mai mult timp la propriile dispozitive, cu atât crește riscul de atac de cord. Cea mai logică abordare pentru a scăpa de grăsime este exercițiul fizic, dar anumite alimente pot facilita și arderea grăsimilor. S-a demonstrat că un fruct mic, de exemplu, crește metabolismul cu până la 27 la sută.

Fructele de pădure s-au dovedit deosebit de utile în reducerea grăsimii viscerale datorită concentrațiilor lor de neegalat de antioxidanți.

Este larg recunoscut faptul că pierderea de grăsime viscerală este facilitată de alimentele fibroase, deși motivele pentru aceasta rămân neclare.

De fapt, cercetările arată că creșterea aportului de fruct solubil poate scădea suprafața de grăsime viscerală acumulată, dar nu și grăsimea subcutanată.

Coacăzele negre sunt considerate pe scară largă o mare putere a nutriției, deoarece sunt bogate în antioxidanți și fibre alimentare, ambele contribuind la reducerea grăsimii viscerale.

Nutriționistul sportiv Kate Shilland, a declarat pentru Woman and Home: „Cercetările au descoperit că suplimentele de coacăze negre din Noua Zeelandă, pot stimula arderea grăsimilor în timpul exercițiilor fizice, unele date sugerând că poate crește rata de bază a arderii grăsimilor și în repaus”.

Într-un studiu din 2020 publicat în revista Nutrients, cercetătorii au arătat că extractul de coacăze negre a avut un efect de scădere a greutății corporale, a grăsimii viscerale, a nivelului de trigliceride serice, a colesterolului total și a colesterolului LDL la șobolani.

Echipa a descoperit că suplimentele derivate din coacăze negre conferă efecte mai puternice la persoanele cu IMC mai mare.

 

Recent Posts

ACUPUNCTURA poate fi de folos în combaterea asteniei de primăvară

Acupunctura reprezintă o ramură a medicinei tradiționale chineze, cu indicație specială în combaterea asteniei de…

6 ore ago

LISTA spitalelor ce vor asigura asistenţa medicală de urgenţă în Capitală în perioada 1-6 mai

Nouă spitale de adulţi şi copii şi Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov vor asigura asistenţa medicală…

6 ore ago

Ce ZODII nu pot păstra un SECRET. Nativii cei mai indiscreţi

Semnul zodiacal în care ne naștem poate influența anumite trăsături de personalitate. Pentru unele zodii…

7 ore ago

INSP: Aproape 900 de cazuri noi de rujeolă în ultima săptămână

Institutul Naţional de Sănătate Publică a informat marţi că, în perioada 1 ianuarie 2023-28 aprilie…

7 ore ago

80% în plus la PENSII. BONUS pentru anumite categorii de persoane

Pensionarii vor primi începând cu luna mai deciziile cu pensiile majorate, iar pensiile majorate şi…

8 ore ago

FOTO. Băieţelul vândut de familia din Gorj pe 500 de lei, adus înapoi din Germania

Băieţelul de şase ani din Gorj, care ar fi fost vândut pentru câteva sute de…

8 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Nicturia

  • DICTIONAR MEDICAL

Boala somnului