Sari la conținut

Grecia și-a deschis porțile pentru sezonul estival. Restricțiile sunt mai dure ca în România! Ce trebuie să știi dacă te-ai pregătit să pleci în vacanță în Grecia?

grecia

Oficial, Grecia și-a deschiz sezonul estival, însă cu toate acestea, autoritățile manifestă în continuare precauție, pe alocuri restricțiile fiind mult mai dure ca în România. Este important de știut că restricțiile aplicate localnicilor, se aplică în egală măsură și turiștilor.

Pentru a putea merge în Grecia ai nevoie de dovada de vaccinare împotriva COVID-19,, un test PCR negativ sau o adeverință că ai trecut prin boală.

Conform listei cu țările epidiomiologice publicată de către Guvern, Grecia este încadrată în zona galbenă. Cei care intră în România din țările aflate în zonele galbenă și roșie stau 14 zile în carantină, cu excepția celor vaccinați. De asemenea, pentru zona galbenă sunt scutiți de carantină și cei care au un test COVID negativ.

„În următoarea săptămână, Grecia nu reprezintă încă destinația ideală pentru români, dar din iunie este de așteptat să dispară, probabil, cât mai multe dintre restricții. Au fost foarte mulți români care au venit în perioada sărbătorilor pascale, au venit câțiva turiști chiar și în acest weekend, dar nu foarte mulți”, a declarat la Digi24 Dan Adrian Drăgan, administrator al Forumului Grecia.

Restricțiile rămase în vigoare în Grecia

Masca rămâne obligatorie în spațiile publice și încă există carantină de noapte, care intră în vigoare de la ora 0:00 până la ora 5:00, a povestit Dan Adrian Drăgan.

Restricțiile care interziceau deplasarea dintr-o regiune în alta au fost însă ridicate.

„Nu trebuie să mai avem declarația pe proprie răspundere când părăsim casa sau hotelul, nu trebuie să mai dăm SMS, dacă avem număr de Grecia”, a spus românul din Thassos.

Rămâne valabilă interdicția de a nu fi mai mult de trei persoane adulte într-un autovehicul, dacă nu sunt din aceeași familie.

Terasele sunt deschise, plajele sunt organizate, dar nu s-au deschis încă toate restaurantele, doar 40-50 la sută dintre ele sunt deschise. De asemenea, sunt deschise cam jumătate din taverne, iar magazinele tot cam așa.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: