sâmbătă, iunie 25, 2022

Funcționarea proastă a organismului depinde de o serie de factori. Specialiștii atrag atenția că anumite obiceiuri alimentare ne pot eficientiza starea de sănătate. 

Greșeala comună care afectează organismul! „În primul rând ficatul își schimbă ecogenitatea”

Cantitatea prea mare de mâncare în mod repetat duce la acumularea de grăsime de către ficat. Ce se întâmplă, în timp? Insulele de grăsime iau locul celulelor funcționale!

Dr Gabriela Smira, medic primar medicină internă, spune că „inflamația se vede în timp, în primul rând ficatul își schimbă ecogenitatea”.

Te-ar mai interesa: Astrolog: Sufletul vine și se lipește de mamă cu u...

„Inflamația se vede în timp, în primul rând ficatul își schimbă ecogenitatea. Pe termen lung duce la inflamație, apoi fibroză și într-un stadiu final ciroză. De aceea, există pacienți care vin foarte târziu la doctor. Ei nu simt nimic, iar momentul în care încep să simtă modificări în starea lor de sănătate e un moment avansat, chiar cu ciroză hepatică.

Controlul de rutină e foarte important. Nu ne doare, nu simțim nimic, decât poate o ușoară astenie. O ecografie făcută anual, ecografie abominală cu un bilanț biologic, analize de sânge recoltate an de an și cu o dietă”.

Te-ar mai interesa: Cele mai frecvente tipuri de cancer la tineri. Pre...

Pancreasul secretă hormonul insulină și îl aruncă în fluxul sanguin. Insulina circulă și ajută zahărul din sânge să pătrundă în celule, situație normală. Odată pătruns, scade, fiziologic, cantitatea de zahăr din sânge.

Ficatul gras – diabet

Ficatul gras, stadiul inițial. Grăsimea nu rămâne doar în ficat, ci particulele migrează spre pancreas, unde atacă celulele care produc insulină. Și le distrug. De aceea, ficatul gras se asociază și cu diabetul.

Te-ar mai interesa: Leacul care vindecă boli grave. Lidia Fecioru: ...

Și ne uităm spre grăsimea care circulă normal în sânge. Găsim colesterol și trigliceride. Ce face prea mult zahăr în sânge? Un fenomen ciudat în privința grăsimilor.

Academician prof. dr. Maya Simionescu, Institutul de Biologie și Patologie Celulară Nicolae Simionescu: „Cantitatea crecută de zahăr, de glucide în sânge afectează cărăușii de colestererol. Intră mai rapid în vasele de sânge. Tot procesul de formare al plăcii e mult mai rapid în condiții de diabet, adică de hiperglicemie, adică de zahăr crecut.”

Te-ar mai interesa: Carmen Brumă: Foarte important! Carnea e prietena ...

Zahărul atrage grăsimea

Zahărul crescut în sânge atrage așadar grăsimea, care circulă în sânge, în mod normal. Și o face să se depună. Excesul de insulină acționează, simultan, ca un hormon de creștere. Îngroașă stratul intern al vaselor de sânge.

Odată îngroșate, atrag și mai mult colesterol. Și determină și inflamație. Vasele devin mai înguste și auto-întrețin boala numită atero-scleroză, potrivit stirileprotv.ro.

Te-ar mai interesa: Cum arată viitoarea soție a lui George Simion. Ili...

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private