luni, septembrie 20, 2021

Ce poți să pățești dacă dormi fără să-ți demachiezi GENELE

Cărei doamne sau domnișoare nu i s-a întâmplat măcar o dată să fie mult prea obosită pentru a-și mai înlătura machiajul de peste zi?

Este

o practică întâlnită, dar extrem de periculoasă! Efectele asupra sănătății noastre oculare pot fi devastatoare!

Dacă faci asta în mod regulat, poate experiența acestei australience te va pune serios pe gânduri.

O femeie în vârstă de 50 de ani din Australia s-a prezentat recent la medic, acuzând senzația de ”nisip în ochi”.

Doctorul oftalmolog avertizează, după ce a consultat-o. Întrucât femeia avea senzația de corp străin în ochi, de nisip, o problemă serioasă apăruse. Sub pleoapele pacientei existau formațiuni subconjunctivale pigmentate. Unele dintre ele corodau, de-a lungul suprafeței

conjunctive.

Doamna a mărturisit că folosea mascara de peste 25 de ani, zilnic, fără a-l îndepărta înainte de somn. A fost supusă unei biopsii.

Formațiunile înnegrite au zgâriat corneea acestei femei, iar problema se putea agrava, netratată la timp. Potrivit DailyMail, femeia pe nume Theresa Lynch era să-și piardă vederea, în urma acestei grave neglijențe.

 

Formațiunile întărite și înnegrite de sub pleoape deveniseră o problemă extrem de serioasă!

Medicul său a mărturisit că nu a mai văzut așa ceva și avertizează toate femeile să nu permită rimelului să se pietrifice în zona

ochilor. Demachierea zilnică este obligatorie!

Theresa ajunsese ca de fiecare dată când clipea, să simtă zgârieturi în ochi. Din fericire, a ajuns la timp la medic, care i-a îndepărat aceste gâlme din ochi, cu o intervenție chirurgicală, care a durat 90 de minute.

Femeia are rămas cu cicatrice pe pleoape și cornee.

Este foarte important să nu lăsați genele încărcate cu mascara și să nu uitați de demachiere, complicațiile pot apărea rapid, iar riscurile sunt uriașe: vă puteți pierde vederea, avertizează medicii.

 

Ultimele stiri