Sari la conținut

Greșeala pe care o facem cu toții. Cum se dezgheață corect carnea de pui ca să nu capete bacterii periculoase

Carnea de pui pui îngheață foarte repede, dar are nevoie de o lungă perioada de timp să se dezghețe. Ar trebui să știți că niciodată nu trebuie să dezghețați carnea în apă clocotita sau să utilizați cuptorul cu microunde.

O bucată de carne dezghețată la cuptorul cu microunde va avea proprietățile total modificate, aportul de proteine pe care vom crede că îl asimilăm fiind mult mai redus decât ar fi trebuit să fie.
Dacă, totuși alegeți să dezghețați carnea la cuptorul cu microunde gătiți-o imediat. Carnea dezghețată la cuptorul cu microunde nu se poate recongela.

Dacă aveți mai mult timp, carnea congelată este cel mai sănătos să se dezghețe la frigider. Ar trebui să fiți conștienți de faptul că pentru a se dezgheța complet, carnea ar trebui să stea în frigider cel puțin 24 de ore.

De asemenea, puteți să dezghețați carnea de pui în apă rece, însă apa ar trebui să fie schimbată la 30 de minute. Decongelarea la temperatura camerei sau în apă caldă este strict interzisă, deoarece carnea își pierde calitatea. Astfel, riscul de a fi infectată cu bacterii dăunătoare crește la temperaturi ridicate, mai ales, în timpul verii.

De asemenea, atunci când înghețați carnea, rețineți că trebuie să o puneți la congelat în cantități mici, deoarece odată ce ați dezghețat-o, nu mai este sănătos să o băgați înapoi în congelator.

Elena Oceanu

Elena Oceanu este absolventa a sectiei ”Jurnalism și Științele Comunicării” la ”Universitatea din București”, a început activitate a de jurnalist la ”Evenimentul Zilei”, în prezent fiind editor la publicația ”Doctorul Zilei”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel