Sari la conținut

Grup de WhatsApp, creat pentru colaborarea dintre medicii de familie și medicii infecționiști, la inițiativa acestui spital!

Sursa foto: unsplash.com

Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi a infiinţat un grup de WhatsApp dedicat colaborării dintre medicii de familie și medicii infecționiști. Astfel, specialiștii în infecția cu SARS-CoV-2 vor oferi sfaturi și ajutor medicilor de familie.

O mulțime de oameni rămân cu sechele permanente sau persistente după infecție cu COVID. Tratamentul administrat în stadii incipiente reduce în mod semnificativ riscurile asociate bolii și formele grave de boală.

Cu toate acestea, nu tratamentul este cea mai bună soluție împotriva virusului. Vaccinarea anti-COVID rămâne cea mai bună metodă de protecție pe care o avem în prezent, subliniază specialiștii.

Grup de WhatsApp pentru comunicarea eficientă între cadre medicale

Informația corectă este un detaliu care face diferența între viață și moarte, când vine vorba despre infecția cu SARS-CoV-2. Astfel, Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi a infiinţat un grup de WhatsApp dedicat colaborării dintre medicii de familie și medicii infecționiști.

La Iași, conducerea Spitalului de Boli Infecțioase a înființat un grup WhatsApp prin care cadre medicale specializate în infecția cu SARS-CoV-2 vor oferi consiliere medicilor de familie. Deocamdată, din grup fac parte circa 250 de medici de familie care vor să trateze persoanele cu forme ușoare ale bolii, a precizat Florin Roșu, potrivit RRA.

Am înfiinţat un grup pe WhatsApp, care este special dedicat colaborării dintre medicii de familie și medicii infecționiști, astfel încât tratarea pacienților în ambulatoriu să fie mult mai exactă. Sigur, acest grup de WhatsApp va fi dublat de un mini-site. Pe respectivul mini-site vor fi postate informații vis-a-vis de vaccinare, vis-s-vis de îngrijirea pacientului COVID și, sigur, de tratamentul corect administrat”, a declarat Florin Roșu.

Pregătiri pentru vaccinarea copiilor între 5 și 11 ani

Se fac pregătiri pentru vaccinarea anti-COVID a copiilor cu vârsta între 5 și 11 ani. Deja au fost identificate circa 45 de cabinete de vaccinare în unitățile sanitare și alte 135 în centrele unde se folosește vaccinul Pfizer.

Totodată, doctor Valeriu Gheorghiță, coordonatorul Campaniei de vaccinare împotriva COVID-19, a anunțat că CNCAV a propus renunțarea la vaccinul AstraZeneca din ianuarie 2022, pentru că se înregistrează o cerere foarte mică de vaccinare cu acest tip de ser.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel