marți, iunie 6, 2023

Menținerea unei greutăți corporale normale este foarte importantă pentru sănătatea noastră. Obezitatea este un mare factor de risc pentru anumite boli grave, precum afecțiunile cardiovasculare.

Astfel, pentru a menține o greutate normală este necesar să urmărim cu atenție ce mâncăm, dar să practicăm și exerciții fizice periodice.

De multe ori, seara, avem tendința de a mânca o gustare în timp ce ne relaxăm după o zi lungă. Acest obicei poate afecta silueta, în timp, dacă gustările sunt dense din punct de vedere caloric.

Te-ar mai interesa: Incredibil dar adevărat! Tatăl acestui copil nu s-...

Astfel, poți căuta alternative mai sănătoase și, totodată, mai sărace în calorii.

Gustări sărace în calorii

Legume

Acestea sunt bogate în apă, vitamine, minerale, fibre și toți nutrienții esențiali organismului. Totuși, acestea conțin foarte puține calorii și sunt ideale seara, drept gustare.

Pop corn

Cel mai bine este să îl alegi pe cel clasic, pe care îl poți face tu. Cel deja ambalat poate conține mulți aditivi alimentari. Acesta oferă senzația de sațietate, umple stomacul și este delicios, venind la pachet cu numai câteva calorii.

Banană înghețată

Banana înghețată nu este numai o gustare, ci un adevărat desert! Aceasta este bogată în vitamine și minerale prețioase, precum potasiul. Atunci când o pui la congelator se transformă într-o veritabilă înghețată, dar săracă în calorii și sănătoasă.

Te-ar mai interesa: Semnul de cancer esofagian care apare după masă. A...

Cereale integrale

Acestea au tendința de a se extinde în stomac și vor oferi o senzație de sațietate pentru mult timp. Totuși, ele nu conțin foarte multe calorii și pot fi o alegere bună mai ales seara. De asemenea, pot fi consumate împreună cu un iaurt grecesc, de asemenea sărac în calorii.

Smoothie natural de afine

Sucurile naturale sunt o alegere excelentă pentru gustarea de seară. Acestea sunt un adevărat stimul pentru organism, oferă prospețime și, de asemenea, nu afectează greutatea. Afinele sunt sărace în calorii, dar bogate în antioxidanți și nutrienți și le poți utiliza cu încredere.

Te-ar mai interesa: Predicții Cristina Demetrescu: România, transformă...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private