duminică, iunie 4, 2023

Te vaccinezi și câștigi! Ministrul Sănătății, Cseke Attila: „Voucherele în valoare de 100 de lei vor fi distribuite, începând cu luna octombrie!”

Este oficial! Ministrul interimar al Sănătății a semnat vineri, 10 septembrie, Ordinul ministrului Sănătății privind acordarea alocației de hrană sub forma tichetelor de masă, persoanelor care se vaccinează anti-covid cu schema completă.

Te-ar mai interesa: „Cele mai nesănătoase produse” pe care ar fi bine ...

Astfel, românii care se vaccinează anti-covid cu schema completă de vaccinare urmează să beneficieze de o alocație de hrană în valoare de 100 lei, sub forma a 5 tichete de masă.

Ministrul Sănătății, Cseke Attila: „Voucherele în valoare de 100 de lei vor fi distribuite, începând cu luna octombrie!”

Aceștia vor putea intra în posesia tichetelor de masă la centrul de vaccinare, cabinetul medicului de familie sau ambulatoriul de specialitate, în funcție de locul în care s-a efectuat imunizarea, în baza registrului de evidență operat. Voucherele se pot ridica în termen de 60 de zile de la data inoculării ultimei doze.

„Estimăm că voucherele vor putea fi distribuite în centrele de vaccinare, cabinetele medicilor de familie și ambulatoriile de specialitate începând cu luna octombrie. Ordinul emis astăzi finalizează cadrul legal. Imediat după publicarea în Monitorul Oficial vom asigura resursele bugetare, după aceea tipărirea și distribuirea tichetelor de masă.” a declarant Cseke Attila, ministrul Sănătății.

Te-ar mai interesa: Mihai Voropschievi a realizat horoscopul sufletelo...

Ordinul ministrului Sănătății va intra în vigoare odată cu publicarea în Monitorul Oficial.

Cine poate beneficia de voucherele de 100 de lei

Vor beneficia de vouchere toate persoanele care s-au imunizat după intrarea în vigoare a ordonanței de urgență care prevede acordarea voucherelor în valoare de 100 lei pentru persoanele vaccinate anti-covid cu schema completă, respectiv începând cu data de 31 august 2021.

Direcțiile de sănătate publică județene și a municipiului București vor realiza procedura de achiziție, în regim de urgență, a serviciilor de tipărire și emitere a tichetelor de masă în termen de 10 zile de la data alocării de către Ministerul Sănătății a fondurilor necesare pentru această destinație.

Te-ar mai interesa: O lingură luată zilnic din acest produs poate redu...

După achiziționarea tichetelor de masă, direcțiile de sănătate publică vor distribui în termen de 5 zile către centrele de vaccinare, cabinetele medicilor de familie și ambulatoriile de specialitate unde se realizează procesul de vaccinare.

Reamintim că, pentru accelerarea campaniei de vaccinare, Guvernul României a adoptat în 30 august o ordonanță care prevede acordarea voucherelor în valoare de 100 lei pentru persoanele vaccinate anti-covid cu schema completă.

Te-ar mai interesa: Pielea uscată și pruritul, semne ale unor probleme...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private