Sari la conținut

Haos în spitale. Forme grave de viroze şi pneumonii în rândul copiilor: Au forme grave

Bebelus internat
Credit foto: arhiva Doctorul Zilei
Crestere a numarului de cazuri de meningita in randul copiilor

Haos în spitale. Forme grave de viroze şi pneumonii în rândul copiilor: Au forme grave

În România, viroze şi pneumonii în rândul copiilor au înregistrat o creștere fără precedent în ultimele săptămâni. Totodată, spitalele din Suceava se confruntă cu un număr record de forme severe de viroze respiratorii și pneumonii în rândul copiilor.

Medicii pediatri suceveni se confruntă cu un număr mare de copii care au nevoie de spitalizare, din cauza formelor grave de viroze şi pneumonii.

Cazurile grave sunt direcţionate către Spitalul Judeţean din cauza numărului mic de medici pediatri din judeţ. În Secţia de Pediatrie a Spitalului sucevean sunt internaţi 35 de copii cu viroze respiratorii, iar alţi zece sunt internaţi în Secţia de Boli Infecţioase.

Numărul cazurilor de afecţiuni respiratorii a crescut mult în ultima săptămână, iar datele transmise de Direcţia de Sănătate Publică pentru săptămâna 9-15 ianuarie arată că în această peroadă s-au înregistrat în judeţ 85 de cazuri de gripă, din care 35 au necesitat internare în spital.

Totodată, s-a înregistrat un număr mare de pneumonii – 605 cazuri, din care 118 internate. Numărul cazurilor de infecţii acute ale căilor respiratorii a depăşit 2.700, copiii fiind cei mai afectaţi.

Medicii pediatri sucevenei se confruntă aşadar cu un număr mare de copii care au nevoie de spitalizare din cauza formelor grave de viroze şi pneumonii, aceste cazuri din judeţ fiind direcţionate către spitalul judeţean, din cauza numărului mic de medici pediatri din judeţ, potrivit RRA.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel