Sari la conținut

Harm reduction – esențială pentru îmbunătățirea sănătății publice

Sursă foto: Doctorul Zilei
O România fără fum

Cea mai bună alegere pentru un fumător este să renunțe la fumat și la nicotină.  Dar există alernative mai bune pentru adulții care ar continua oricum să fumeze.  Reducerea riscurilor fumatului este noua abordare a companiei Phillp Morris.

Philip Morris International lucrează activ pentru un viitor fără fum și a investit enorm în ultimii ani în cercetarea științifică pentru a sprijini reducerea efectelor nocive ale tutunului.

Una dintre inițiativele cheie ale PMI este dezvoltarea și promovarea produselor fără fum, cum ar fi dispozitivele electronice precum IQOS. Acestea încălzesc tutunul în loc să îl ardă, reducând semnificativ nivelurile de substanțe chimice nocive generate în comparație cu țigările tradiționale. Prin încălzirea în loc de arderea tutunului, IQOS urmărește să ofere fumătorilor adulți o alternativă mai puțin dăunătoare.

Ce înseamnă harm reduction sau reducerea riscurilor fumatului?

„Ce alegem: să nu facem nimic sau să încercăm să minimizăm riscurile cauzate de fumat? Deja la nivel global, foarte multe state, foarte multe autorități din domeniul sănătății și foarte multe persoane implicate în procesul legislativ încep să țină seama de această noțiune de harm reduction (reducerea riscurilor) în ceea ce privește fumatul.

 Fumatul după cum bine știm cu toții, și nu putem să o contestăm, este o afirmație bazată pe decenii de constatări științifice, este un  factor de risc asociat așa numitelor boli netransmisibile. Dar este un factor modificabil! Putem interveni asupra lui prin politici de sănătate restrictive, punitive sau putem interveni asupra lui prin metode moderne,adaptate la necesitățile societății și bazate pe pragmatism. Toate acestea rezidă de fapt în noțiunea de harm reduction”, a explicat Mihai Bundoi, Head of Scientific & Medical Affairs, Philip Morris România

30 de ani de Philip Morris România

Philip Morris International (PMI), companie de top din industria tutunului și pionier în cercetarea și dezvoltarea produselor fără fum la nivel global, a investit peste 1 miliard de dolari în cei 30 de ani de prezență în România. În 1993, PMI a înființat filiala locală, iar în 1997 a demarat construcția fabricii din Otopeni, etapă ce a fost finalizată în anul 2000. Din 2017 aceasta a fost transformată într-o fabrică de ultimă generație pentru produsele din tutun încălzit, în urma unei investiții de 600 milioane de dolari.

În cei 30 de ani de activitate, Philip Morris România și-a dovedit rolul de partener de încredere al statului român, iar acum este pe deplin angajată în misiunea de a construi, prin inovație și cercetare, o Românie fără fum.

Material susţinut de Philip Morris România.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel