Sari la conținut

Harta chinezească a feței dezvăluie ce parte din corpul tău este bolnav și cum să o abordezi!

Dacă ochii tăi sunt ferestrele sufletului tău, atunci fața ta este o hartă a tot ceea ce ce face să suferi, potrivit Medicinii Tradiționale Chineze (TCM). Deși acest lucru poate părea descurajat pentru unii oameni, mulți vindecători tradiționali susțin că există o știință a bolilor.

Chinezii au folosit întotdeauna tehnici de vindecare precum acupunctura și tai chi, care încorporează întregul corp și mintea. De asemenea, utilizează pe scară largă o varietate de remedii pe bază de plante, dovedite de știință, că sunt utile pentru o serie de afecțiuni.

Pielea  este de fapt cel mai mare organ din corp – adulții au aproximativ 8 kilograme și 22 de metri pătrați de piele . Cartarea chineză a feței teoretizează că, dacă pielea ta nu este sănătoasă, probabil că există o problemă în altă parte a corpului tău.

Cu toate acestea, atunci când vine vorba de citirea feței, pentru a determina și chiar a diagnostica boala, chinezii se bazează pe faptul că corpul tău este plin de diverse conexiuni și căi concepute pentru a te menține la un nivel optim.

„MIEN SHAING” sau cartografierea fetei se numește procedeul care a revoluționat medicina chinezi. Acest lucru îţi lecturează faţă şi îţi spune cu ce probleme medicale te confrunţi.

Fruntea – intestinul subţire şi vezica

Grăsimile în exces din dietă, prea multe alimente sub formă de conserve care reduc capacitatea digestivă, dar şi alcoolul şi zahărul în exces, luate în combinaţie cu un somn neregulat şi stres, duc la dezechilibrul intestinului subţire şi al vezicii. Trebuie să beţi foarte multă apă, să consu maţi mai multe legume, să nu puneţi gura pe alcool şi să vă odihniţi regulat.

Ochii şi spaţiul dintre sprâncene rinichii şi ficatul

Ochii, partea de sub ochi şi zona dintre sprâncene pot reflecta rinichii şi ficatul. Dacă zona de sub ochi este umflată, înseamnă că rinichii nu funcţionează normal şi corpul reţine prea mult fluid. Îngălbenirea albului ochilor şi ridurile fine dintre sprâncene apărute prematur sugerează că ficatul lucrează din greu din cauza regimului de viaţă nesănătos. Alimentaţia şi odihna sunt primordiale dacă vreţi să aveţi un ficat sănătos. Astfel, permiteţi şi stomacului să îşi recapete puterea. Dacă nu faceţi aceste lucruri, puteţi avea probleme mari de sănătate. Încercaţi să mân caţi mai sănătos, alimente proaspete, fa ceţi plimbări dese, practicaţi yoga, fitness sau orice fel de exerciţii care stimulează sistemul digestiv.

Zona sprâncenelor: rinichii

Fumatul excesiv, consumul excesiv de alcool în combinaţie cu o inimă slăbită şi bolnavă duc la o funcţionare proastă a rinichilor, care îndeplinesc un rol vital. Ei curăţă sângele prin îndepărtarea reziduurilor şi excesului de lichide, menţinând un echilibru sănătos între diferitele substanţe chimice ale corpului şi contribuie la reglarea tensiunii arteriale. Când rinichii se îmbolnăvesc sau sunt lezaţi, pot să-şi piardă brusc sau treptat capacitatea de a îndeplini aceste funcţii vitale. Aşadar, consumaţi cât mai multă apă, reduceţi cafeina din dietă şi încetaţi să mai consumaţi alcool în exces sau băuturi dulci.

Pomeţii – plămânii

Fumatul în exces, poluarea şi astmul afectează în mod direct plămânii. Când plămânii sunt „bolnavi”, veţi remarca modificări în culoarea pomeţilor. Pot apărea şi cearcăne în jurul ochilor. Sfatul chinezilor este să evitaţi expunerea în spaţii contaminate şi staţi departe de fumul de ţigară. Este momentul potrivit să renunţaţi la fumat şi să începeţi mişcarea în aer liber.

Modificarea aspectului Nasului – Probleme cu Inima şi cu Intestinul gros

Cauza: Balonare, constipaţie, indigestie şi circulaţia slabă. De asemenea, hipertensiunea arterială poate cauza probleme în acest domeniu, lucru ce se va observă pe faţă ta.

Soluţia: Verificaţi-va tensiunea arterială, pentru a fi siguri că nu suferiţi de această boală. Consumaţi ceai verde organic care va conduce la eliminarea toxinelor. Exerciţiile fizice regulate sunt remediul perfect în tratamentul tensiunii arteriale care este dată de stilul de viaţă sedentar.

Modificarea aspectului zonelor de jos a obrajilor  – Probleme cu Plămânii

Cauza: Astmul, fumatul execesiv, poluarea, toate acestea îţi vor afecta plămânii.

Soluţia: Asiguraţi-va că staţi într-o zona în care aerul nu este poluat. Creşteţi nivelul de oxigen din sânge prin realizarea plimbărilor în aer liber şi prin consumul de alimente crude şi sănătoase. Dacă fumaţi cred că este timpul să renunţaţi la acest viciu. Amintiţi-va să staţi departe de alimentele picante!

Modificări ale zonei bărbiei  – Probleme ginecologice

Cauza: Acest lucru poate însemna că organismul tău se lupta cu bacteriile, este afectat de stres iar stilul de viaţă şi dietă suportă modificări.

Soluţia: Nu mai consumaţi carne sau produse preparate din carne pentru o perioada şi evitaţi lactatele. Petreceţi-va timpul liber în zone cu aer curat şi faceţi exerciţii fizice.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel