Sari la conținut

Hematolog: Ne confruntăm cu o ”epidemie” de leucemii mai agresive ca niciodată și cred că printre cauze se află….

sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Leucemie simptome. Nivelul crescut de poluare, din București are efecte deazastruoase asupra întregului organism. Lucru confirmat de medicii români care întâlnesc tot mai des cu cancere mai agresive ca niciodată. 

”Ne confruntăm cu o epidemie de leucemii, mai agresive ca niciodată și care nu mai răspund la tratament. Dacă înainte întâlneam o leucemie acută, o dată la șase luni, în primele luni ale anului 2020, am avut deja nenumărate cazuri de acest fel, cu complicații majore. Cred că printre cauze se află și nivelul crescut de poluare al aerului din București,” a declarat, dr. Mihaela Andreescu, medic primar hematolog, la MedikaTV. 

Simptomele leucemiei

Medicul a explicat și care sunt simptomele leucemiei:

Leucemia acută necesită tratament imediat.

Leucemia este o formă de cancer al sângelui sau celulelor sangvine. Leucemia apare când ADN-ul unei singure celule din măduva osoasă este afectată. Este vorba despre o mutaţie şi modifică abilitatea celulelor de a se dezvolta şi de a funcţiona normal.

Tipurile majore de leucemii sunt:

Leucemia limfocitară acută – cel mai comun tip de leucemie la copii, dar care poate să apară şi la adulţi;

Leucemia mieloidă acută – un tip comun de leucemie, atât la copii, cât şi la adulţi; este cel mai comun tip de leucemie acută în rândul adulţilor;

Leucemia limfocitară cronică – este cea mai comună formă de leucemie cronică în rândul adulţilor, în cazul căreia simptomele apar când boala deja a progresat de cele mai multe ori;

Leucemia mieloidă cronică – acest tip de leucemie afectează în special adulţii; o persoană cu această formă de cancer poate să nu prezinte niciun simptom multe luni sau chiar ani înainte de faza în care celulele canceroase se dezvoltă foarte rapid;

Alte tipuri de leucemii – sunt acele tipuri de leucemii rare, care includ leucemia cu celule păroase, sindroamele mielodisplastice şi afecţiunile mieloproliferative.

Diagnosticul leucemiei se stabileşte de obicei după o consultaţie medicală şi o serie de analize medicale.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel