
5 metode care te ajută să scapi rapid de herpes

Herpes – Acesta reprezintă o afecțiune cu care mulți oameni se confruntă, iar disconfortul pe care îl provoacă este dublu: atât estetic, cât și simptomatic.
Oricum s-ar manifesta, primul gând care îți vine în minte este cum să scapi de herpes cât mai repede și ce remedii poți aplica pentru a-l elimina. Asta poate și pentru că prezența lui ne inhibă în interacțiunile noastre sociale, afectându-ne starea de bine și stima de sine.
Te-ar mai interesa: Cât de periculoși sunt polipii de colon? Ce trebui...
Herpesul oral este cauzat de virusul herpes simplex de tip 1 (HSV-1), care cel mai probabil a pătruns în organism în timpul copilăriei, prin contact direct de la alți purtători sau prin folosirea unor obiecte contaminate (sticla de apă, prosopul sau periuța de dinți ale unei persoane care are virusul). Acesta rămâne ancorat în nervi pe viață și se tot reactivează, cauzând apariția unei leziuni inestetice pe suprafața buzelor.
Conform Organizației Mondiale a Sănătății, în jur de două treimi din adulții peste 50 de ani au acest virus în organism, dar la numai 30% dintre ei se manifestă prin apariția acestei leziuni.
Te-ar mai interesa: Dupa aproape 200 de ani, s-a aflat ce boli a avut ...
Acesta debutează cu mâncărimi în zona respectivă, iar marginea sau colțul gurii prezintă o durere arzătoare, după care apare o erupție de vezicule mici, dureroase și transparente, sub forma unor bășici. Acestea se vor sparge în câteva zile, se golesc de lichid și în locul lor apar niște cruste gălbui, care ulterior vor cădea, lăsând în urmă o pată mică, roșie, ce se va vindeca, fără să rămână vreo cicatrice. Aceste simptome se manifestă în decursul a 7-14 zile, existând posibilitatea că în acest interval să apară și dureri în gât, febră, somnolență, oboseală și chiar lipsa poftei de mâncare.
Te-ar mai interesa: Testul de sânge care ar putea detecta boala Alzhei...
Cauzele și factorii declanșatori ai herpesului oral
Specialiștii susțin că pe fondul unui sistem imunitar scăzut, virusul deja existent în organism – până atunci în stare latentă, se poate reactiva, provocând leziunea caracteristică la nivel bucal, descrisă mai sus. Mai mult decât atât, oboseala excesivă, stresul și o stare generală de rău pot contribui de asemenea la apariția herpesului oral.
Te-ar mai interesa: Mărturisiri de dincolo de moarte. Mărturia unui bă...
Pe de altă parte, există dovezi conform cărora acesta se poate manifesta și în urma unei expuneri îndelungate la soare, vânt, sau chiar temperaturi scăzute. Schimbările hormonale, precum și un traumatism în zona bucală pot activa deopotrivă virusul.
Cum scăpăm rapid de herpes? Soluții și remedii
Pentru stoparea replicării virusului, este important să acționăm mai întâi din interior și apoi din exterior. Astfel, putem administra vitamine din complexul B, deoarece ajută la reducerea inflamației fibrelor nervoase infestate de herpes, dar și vitamina C, care are efecte antivirale. Pentru creșterea imunității și diminuarea riscului de apariție a herpesului, este recomandată și administrarea de suplimente pe bază de acizi grași: Omega 3, coenzima Q10, vitaminele K2 și D3.
Te-ar mai interesa: Cel mai bun remediu natural împotriva herpesului. ...
Mai apoi, ne putem îndrepta atenția și către soluții și remedii pentru herpes, care să acționeze rapid și să grăbească procesul de vindecare.
Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.
Urmăriți Doctorul Zilei și pe Google News.
Ne puteti de asemenea urmari si pe Telegram.