Sari la conținut

Hiperaciditatea gastrică. Cele mai frecvente cauze și metode de alcalinizare

durere in partea dreapta
Sursa foto: arhiva Doctorul zilei
Durerea în partea dreaptă a abdomenului: ce boli semnalează

Hiperaciditatea gastrică. Te simți slăbită, obosită, iritată fără un motiv aparent? Seara ai observat că ai o hiperaciditate gastrică? Te concentrezi din ce în ce mai greu? Ei, bine, este foarte posibil să fie de vină alimentația pe care o ai!

Asta nu înseamnă însă că nu trebuie să  mergi la medic să îți faci un set de analize. Însă, trebuie să știi că o alimentație săracă în săruri induce deficiente în structurile țesuturilor și în buna funcționare a proceselor metabolice. Altfel spus, te poți aștepta să ai stări de oboseală, dureri musculare, tremur al pleoapelor.

Medicii spun că acidul și nivelul alcalin sunt măsurate pe o scală a pH-ului. Astfel, o creștere a acidității determină scăderea pH-ului și instalarea acidozei. În timp are lor și o creștere a alcalinității care face ca nivelul ph-ului să crească. Cu alte cuvinte apare alcaloza. De regulă, nivelul pH-ului sanguin trebuie să aibă valori între 7,35-7,45. Dacă vrei să menții acest nivel constant trebuie să consumi alimente alcaline.

Aciditatea în exces duce la apariția unor bolii. Practic, treptat se pot îmbolnăvi rinichii, pielea, ficatul, plămânii.

Uite în ce constă o dietă alcalină

  • Consumă legume: ridichi, dovleac, cartofi, salată verde, pătrunjel, usturoi. Dar și vinete, conopidă,  varză, mazăre.
  • Mănâncă fructe: avocado,  lămâie, grepfrut.
  • Cereale integrale.
  • Semințe: migdale, semințe de in, de susan, de floarea soarelui.
  • Ulei de in, de avocado, de cocos.

Dieta acidă este alcătuită din carne de vițel, de porc sau din lactate. Astfel spus din unt, brânză, frișcă, lapte, ouă. Dar și din cafea, ceai negru sau maioneză și dulciuri.

Alimentele procesate duc la hiperaciditate

Medicii spun că este bine să eviți alimentele procesate precum: pâine, paste, cereale, cafea, zahăr, produsele în conservă. Toate acestea duc la apariția stării de hiperaciditate. În schimb, alimentele integrale și neprocesate sunt cele care dau organismului multe beneficii și care mențin un pH echilibrat al sângelui.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel