Sari la conținut

Hipertensiune arterială. 7 semne de avertizare care indică faptul că aveți nevoie de asistență medicală imediată

Hipertensiune arterială. 7 semne de avertizare care indică faptul că aveți nevoie de asistență medicală imediată

Tensiunea arterială crescută sau hipertensiunea arterială este o problemă majoră de sănătate în rândul oamenilor, dar experții au avertizat că mai mult de jumătate dintre cei care suferă de aceasta nu știu de starea lor. Acest lucru se datorează faptului că o persoană poate avea tensiune arterială crescută ani de zile fără semne și simptome.

Astfel, absența simptomelor care pot alerta o persoană cu privire la acest proces dăunător înseamnă că mulți oameni nu sunt conștienți de starea lor și nu ar raporta că o au.

Lăsată necontrolată, hipertensiunea arterială poate crește riscul unor probleme grave de sănătate, cum ar fi un atac de cord și un accident vascular cerebral.

Tensiunea arterială ridicată este o afecțiune obișnuită în care forța sângelui împotriva pereților arterelor este prea mare. Practic, tensiunea arterială este măsurată în milimetri de mercur (mm Hg) și înregistrată cu două numere – numărul sistolic mai întâi, urmat de numărul diastolic. De exemplu, 120/80 înseamnă un sistolic de 120 și un diastolic de 80.

Semne de avertizare care indică faptul că aveți nevoie de asistență medicală imediată

Experții în sănătate au spus că ar trebui să solicitați asistență medicală imediată dacă tensiunea arterială este de 180/120 sau mai mare și observați oricare dintre următoarele simptome, care pot pune viața în pericol și un semn de afectare a organelor:

1.  Durere toracică severă

2. Respirație scurtă

3. Dureri de cap severe

4. Anxietate severă

5. Schimbarea vederii

6. Convulsii

7. Dificultate de vorbire

Dacă ați fost diagnosticat cu hipertensiune arterială sau aveți un factor de risc pentru hipertensiune arterială, este important să vă urmăriți tensiunea arterială și medicamentele.

Managementul stilului de viață pentru hipertensiunea arterială

Hipertensiunea este considerată principalul factor de risc modificabil pentru bolile de inimă și moartea precoce. Dar există numeroase strategii care pot ajuta la controlul sau gestionarea acestei afecțiuni. Medicul dumneavoastră vă poate recomanda să efectuați modificări ale stilului de viață pentru a controla tensiunea arterială ridicată, cum ar fi:

  • Consumați o dietă sănătoasă, cu conținut scăzut de sare
  • Sport regulat
  • Pierderea în greutate dacă sunteți supraponderal sau obez
  • Reducerea consumului de alcool
  • Renunțarea la fumat

Cu toate acestea, dacă modificările stilului de viață nu sunt suficiente, medicul dumneavoastră vă poate recomanda medicamente pentru scăderea tensiunii arteriale.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.