sâmbătă, martie 25, 2023

Horațiu Moldovan și Nelu Tătaru, vești bune pentru români. Este evidentă descreșterea cazurilor de infectare cu noul coronavirus

Profesorul și secretarul de stat al Ministerului Sănătății, Horațiu Moldovan, vine cu noi informații legate de evoluția pandemiei de coronavirus.

Horațiu Moldovan a declarat că din cifrele oficiale reise că România a trecut de perioada critică. El a menționat că vom putea pleca în concedii, respectând în continuare măsurile de prevenție. „Suntem pe pantă descendentă, în ultimele zile s-a constatat o clară descreștere de la zi la zi. Sunt 166 de pacienți la terapie intensivă, doar 20% sunt ventilați mecanic”, a spus Moldovan.

Te-ar mai interesa: Semnele și simptomele timpurii a unui infarct. Sun...

„Întrebat în legătură cu teoria medicului italian că virusul nu mai există – afirmație care a generat o serie de controverse – secretarul de stat în MS a afirmat că este evident că și România se află într-o zonă mai confortabilă a evoluției virusului, care se suprapune cu evoluția sezonieră a infecțiilor virale respiratorii.

”Ne așteptăm în sezonul cald, prin similitudine cu alte afecțiuni virale, să avem o virulență scăzută a acestei epidemii. Ne punem problema dacă ne vom confrunta cu o revenire a unui număr mai important de infectări după sezonul cald. Urmează probabil o diminuare semnificativă a acestor infecții”, a explicat secretarul de stat”, potrivit digi24.ro.

Te-ar mai interesa: Premieră medicală mondială: Un pacient complet orb...

Pe de altă parte, Horațiu Moldovan a punctat că aglomerările reprezintă cel mai mare risc și că, de aceea, trebuie să păstrăm distanța socială.

De asemenea, Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat marţi seara, la TVR1, că ne aflăm pe o pantă descendentă a îmbolnăvirilor cu COVID -19, el remarcând şi faptul că sunt din ce în ce mai puţine cazuri grave, la fel cum şi transmiterea comunitară a virusului este scăzută, iar numărul testele efectuate în întreaga ţară s-a redus.

Te-ar mai interesa: O dietă bogată în magneziu scade riscul de demenţă...

„Suntem pe o pantă descendentă, având un număr de cazuri noi din ce în ce mai mic de la o zi la alta. Avem de patru-cinci săptămâni aproximativ 200 de cazuri la terapie intensivă. Cazurile grave sunt din ce în ce mai puţine, cele care stau pe ventilaţie mecanică”, a spus Tătaru.

El a menţionat că transmiterea comunitară este scăzută în ultima perioadă, existând „focare în corpul medical, în căminele de bătrâni, în instituţiile cu pacienţi neuropsihici, în rândul celor care îngrijesc”.

Te-ar mai interesa: Dulciurile ne schimbă creierul. Oamenii de ştiinţă...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private