sâmbătă, aprilie 1, 2023

Reprezentanții HoReCa susțin că ar trebui să facă parte din grupele persoanelor de risc, primind vaccinul în a doua etapă a campaniei de imunizare. Autoritățile au restrâns activitatea domeniului deoarece spațiile nu erau sigure în contextul pandemic actual. Cu toate aceste, odată cu sosirea vaccinului în România, autoritățile nu au inclus și persoanele și angajații din acest domeniu.

Întrucât spațiile închise au reprezentat de la începutul pandemiei un pericol pentru răspândirea virusului, reprezentanții HoReCa au fost nevoiți să restrângă, sau să oprească, activitatea afacerilor deținute. Motivul invocat de autorități, se pare, a fost acela că virusul s-ar putea răspândi mult mai repede în aceste spații, punând în pericol eforturile de a opri pandemia. Ce demersuri au fost făcute până acum, pentru a obține imunizarea reprezentanților?

Te-ar mai interesa: Nu o să mai tușești deloc! Pisează o banană și mai...

Dacă, de atâtea luni de zile, industria hospitalitatii este restricționată pe motiv că este cel mai riscant factor de răspândire a virusului, așteptăm și un răspuns pe măsură. În așa fel încât cei care lucrăm în această industrie să putem fi vaccinați și să putem funcționa în continuare. (…) Trebuie să primim o protecție suplimentară.

Angajații noștri au fost primii care ne-au întrebat “noi de ce nu suntem vaccinați, din moment ce suntem primii cărora ni s-a cerut să ne restricționăm, să înțelegem că reprezentăm un factor de risc, să lucrăm la capacitate minimă, atunci de ce acum nu suntem ajutați să putem intră în normalitate?”

Te-ar mai interesa: Autoritățile anunță controale pentru siguranța ali...

Noi nu ne gândim la a reveni la funcționarea din trecut ci, așa cum funcționăm acum, avem nevoie de o protecție suplimentară.

Am discutat și cu colegii mei la nivel național. Toți sunt de acord cu această acțiune. Nu e normal să fim priviți condiționat, în funcție de cum sunt interesele fiecăruia”, a susținut Corina Macri, Președinte Horetim, în exclusivitate pentru Antena 3.

Te-ar mai interesa: Fostă Miss România, mutilată de un medic detist fa...

În prezent, reprezentanții HoReCa au făcut apel către autorități, însă nu au primit încă un răspuns favorabil.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private