vineri, iulie 3, 2020

Iar nu funcționează cardul de sănătate. Medicii de familie se plâng că sunt din nou probleme cu cardul de sănătate, începând de la 8 dimineața. Asta înseamnă că nu pot oferi niciun seviciu medical și nu pot prescrie tratamente…asta în plin sezon de gripă.

Potrivit legii, furnizorii de servicii medicale trebuie să verifice dacă pacientul este asigurat, pentru a le putea furniza servicii decontate de Casa de Asigurări de Sănătate.

Iar nu funcționează cardul de sănătate

Citește și:

”Noi, ca medici, nici nu putem oferi servicii medicale fără să înregistrăm pacienții în sistem. Dacă lucrăm offline, câț timp sistemul nu funcționează, și nu se poate înregistra în sistem, nici nu putem fi plătiți pentru serviciile medicale acordate pacienților pe care i-am tratat fără înregistrare”, spune Sandra Alexiu, medic de familie, la Digi24.
Nu este prima dată când se întâmplă acest lucru, medicii se plâng că sistemul dă frecvent erori și nu își pot desfășura activitatea. Cea mai gravă situație a fost totuși în iulie, 2019, când cardul de sănătate a fost nefuncțional mai bine de o lună de zile, consecutiv. 

Citește și:

Pe site-ul CNAS, nu există însă niciun anunț referitor la nefuncționalitatea cardului.

Parteneri