Sari la conținut

Iată ce plante atrag iubirea! Este bine să le avem în casă

Sursa foto: Pixabay
Sursa foto: Pixabay

Cu toții iubim plantele, dar știați că există plante care atrag iubirea? 

Despre beneficiile plantelor și despre cât de bine este să avem plante în casă știm cu toții. Sunt frumoase, gingașe, purifică aerul, ne feresc de insecte iar îngrijirea lor are efect terapeutic, antidepresiv. Dar știați că anumite plante atrag și iubirea și prosperitatea?

Busuiocul este una dintre plantele despre care se spune că atrage iubirea, pasiunea, dragostea și succesul. Totodată, busuiocul are și un miros plăcut, puternic și o aromă deosebită dacă îl folosim în mâncare fiind înrudit cu alte plante benefice printre care oregano și rozmarin. Busuiocul are multiple beneficii pentru stimularea imunității, iar extractul de busuioc și-a dovedit eficacitatea într-o varietate de afecțiuni, ceea ce îl transformă într-una dintre cele mai importante ierburi aromatice din ziua de azi. Studiile științifice arată că busuiocul are multiple beneficii fiind: antiinflamator, antioxidant, de combatere a cancerului, analgezic (combate durerea), de reducere a febrei, de prevenire a diabetului, de protecție a ficatului (hepatoprotector), de protecția a vaselor de sânge, de stimulare a imunității, antistres. Așadar, este bine să avem un ghiveci cu busuioc în casă, din care mai putem rupe când și când câteva frunze pentru a le folosi la o salată sau la un sos.

Bambusul

O altă plantă benefică este bambusul, o plantă despre care specialiștii în Feng Shui spun că atrage prosperitatea, împlinirea dorințelor, norocul, iubirea. Bambusul oferă protecție și ajutor în dezvoltarea spirituală. Ușor de întreținut și deloc pretențios, bambusul crește foarte ușor și este decorativ, verdele său colorând și înveselind orice încăpere. Bambusul poate fi pus într-o tăviță decorativă sau un alt vas mic, transparent, în care putem pune pietricele albe din apă dulce, cu rol deosebit de important căci rădăcinile plantei se fixează de acestea. Pentru că îi place apa, bambusul nu trebuie lăsat fără apă, fiind nevoie să-l udăm în permanență. Dacă îl punem într-un vas cu apă, trebuie să ne asigurăm că are mereu apă proaspătă. La fel ca pentru orice plantă, cea mai bună apă este cea de ploaie sau cea filtrată. Pentru sănătatea bambusului, o dată pe lună este bine să-l scoatem din vasul în care l-am pus și să-l spălăm sub jet de apă rece, în special la rădăcină. De asemenea, este bine ca frunzele să fie șterse cu o cârpă curată și uscată. La prima vedere, bambusul ar putea părea pretențios și că se întreține greu, dar nu este deloc așa. Mai mult decât atât, atunci când îngrijim plantele, ne simțim mult mai bine datorită energiei pozitive pe care ne-o trasmit.

Lavanda

Cu o culoare superbă și un miros plăcut ce îmbunătățește starea de spirit și calmează, lavanda atrage și iubirea. Originară din Africa de Nord și regiunile muntoase din zona mediteraneană, lavanda a fost utilizată încă din perioada Egiptului Antic. Ulterior, lavanda a devenit nelipsită în toate produsele de îngrijire corporală în Persia, Roma și Grecia Antică. Anumite credințe de la acea vreme considerau că lavanda avea proprietăți ce ajutau la purificarea trupului și a minții. De-al lungul vremii, lavanda a început să fie folosită și ca remediu naturist pentru insomnie, anxietate, depresie, acnee, stări de greață, iritații ale pielii, migrene și chiar căderea părului. În prezent, această plantă cu proprietăți curative este foarte apreciată, cremele, săpunurile, gelurile de duș și alte produse de igienă și cosmetică fiind realizate pe baza lavandei. De asemenea, la fel de apreciat este și uleiul de lavandă folosit în aromoterapie pentru cei care suferă de insomnie, depresie, anxietate etc. În ultimul timp, sunt tot mai des întâlnite ceaiul și înghețata, fiind considerate delicatese de către cei care iubesc aroma lavandei.

Lămâiul

O altă plantă pe care este bine să o avem în casă este lămâiul, această plantă exotică aducând dragoste, fericire și lumină în casă. Despre lămâi se spune și că este simbolul purificării și al prieteniei, iar dacă bem ulei de lămâie diluat într-o noapte cu lună plină, ne va crește nivelul energetic. Originar din Asia, lămâiul poate crește și până la 10 metri înălțime, într-o livadă. Atunci când îl ținem în casă, trebuie să-l plantăm într-un ghiveci destul de mare, pentru ca rădăcinile să aibă loc să se dezvolte. Este important ca locul în care ținem lămâiul dă fie luminos, căci planta adoră lumina. În ghiveci, un lămâi poate ajunge la 2 metri.

Iasomia

O altă plantă pe care este bine să o avem în casă ori în grădină este iasomia, cu flori superbe care miros absolut minunat. De altfel, iasomia este una dintre cele mai parfumate și mai nobile plante pe care le putem avea în casă or în grădină. Iasomia atrage iubirea și banii în casele noastre, iar uleiul de iasomie este unul dintre cele mai puternice afrodisiace, ceea ce o face un instrument eficient pentru cei care doresc menținerea pasiunii într-o relație de cuplu. Iasomia de grădină mai este numită și „regina florilor”, planta fiind cunoscută încă din antichitate, pe vremea când vechii egipteni și greci o utilizau pentru îngrijirea rănilor. Sub formă de ceai  a început să fie utilizată de chinezi, proprietățile sale fiind multiple. Primăvara și vara, când înflorește iasomia, plimbările în locuri unde există această plantă superbă sunt adevărate momente de răsfăț, la fel cum sunt și momentele când ne bucurăm de un ceai de iasomie, a cărui aromă delicată este ideală pentru începutul unei zile perfecte.

Menta

Menta sau izma este o altă plată pe care trebuie să o avem în casă, și nu doar pentru că aduce iubire și energie pozitivă, dar mirosul său este foarte plăcut și arată bine. Folosită și ca decor pentru torturi și prăjituri, menta este apreciată și sub formă de ceaiuri și tincturi. De altfe, proprietățile acestei plante sunt multiple, menta fiind: anticancerigenă, antifermentativă, antiiflamatoare, astringentă, antiseptică, analgezică, cicatrizantă, dezifectantă, sedativă, expectorantă, decongestionantă.

 

Simona David

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel