joi, decembrie 8, 2022

Ce se întâmplă dacă dormi cu șosete. Cum îți influențează somnul și circulația sângelui. Picioarele pot fi una din cauzele care provoacă insomnie.

Încălzirea picioarelor înainte de a merge la culcare ajută la a da creierului un semnal clar de că este ora de culcare, potrivit National Sleep Foundation.

Iar cel mai bun mod de a-ți încălzi picioarele este de a purta o pereche de șosete călduroase. Purtarea șosetelor în pat este cea mai sigură modalitate de a-ți menține picioarele calde peste noapte.

Te-ar mai interesa: Parteneriat istoric între spitalele din București ...

Alte metode, cum ar fi o sticlă de apă caldă sau o pătură încălzită – sunt la fel de eficiente, potrivit Healthline.

Beneficiile purtării de șosete în timpul somnului

În afară de a-ți ajuta corpul să rămână cald, purtarea șosetelor pe timp de noapte are și beneficii suplimentare:

– Preveniți bufeurile: Unele femei consideră că purtarea șosetelor este utilă pentru răcirea temperaturii corpului.

– Îmbunătățiți călcâile crăpate: Purtarea șosetelor din bumbac după ce vă hidratați vă poate ajuta să vă păstrați călcâiele de la uscare.

– Scăderea șanselor de atac Rraynaud: boala Raynaud este atunci când zonele afectate ale pielii, de obicei degetele de la picioare își pierd circulația și încep să tresară sau să se umfle.

Te-ar mai interesa: Ce declanșează albirea prematură a părului. De la ...

De asemenea, purtarea șosetelor pe timp de noapte poate ajuta la prevenirea unui atac prin menținerea picioarelor calde și a sângelui care circulă.

Care este tipul de șosete recomandat

Șosetele din fibre moi naturale, cum ar fi lâna merinos sau cașmirul, sunt cele mai bune. De obicei, acestea costă mai mult decât șosetele din bumbac sau fibre artificiale, dar merită banii în plus.

Aveți grijă ca șosetele pe care le alegeți să nu fie strânse pe picior, pentru că ar putea restrânge circulația și ar putea împiedica încălzirea corespunzătoare a picioarelor.

Te-ar mai interesa: Horoscop SĂNĂTATE. Mihai Voropchievici, avertismen...

De asemenea, este bine ca, înainte de a încălța șosetele, să facem și un masaj ușor al picioarelor, chiar înainte de a merge la culcare.

Este bine să ținem picioarele într-un lighean cu apă caldă și sare cu bicarbonat de sodiu în care am adăugat și câteva picături de ulei esențial de lavandă, de exemplu.

Dacă am ținut 20 de minute picioarele în apa caldă, masajul va fi chiar mai eficient. Putem face un masaj ușor cu o cremă care să stimuleze circulația sanguină și să începem de la vârful degetelor în sus.

Te-ar mai interesa: Sindromul bărbatului scund este real, spun oamenii...

Atenție la șosetele de compresie

Evitați purtarea șosetelor de compresie pe timp de noapte, cu excepția cazului în care este prescris de medicul dumneavoastră, notează DC Medical.

Chiar dacă acestea sunt cunoscute pentru a îmbunătăți circulația prin creșterea fluxului sanguin, acestea nu sunt menite să fie purtate în timpul nopții.

Șosetele de compresie mută fluxul de sânge departe de picioare și pot bloca fluxul de sânge atunci când sunteți culcat. Este bine să purtați niște șosete cât mai lejere care să nu vă strângă absolut deloc.

Te-ar mai interesa: Poate duce ACEST medicament împotriva acneei la de...

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private