Sari la conținut

Iată secretul frumuseții. NU mai arunca bani pe creme scumpe

beauty - pixabay

Iată secretul frumuseții. NU mai arunca bani pe creme scumpe dacă vrei să scapi de riduri, vergeturi, piele lăsată… Este foarte bun și pentru sănătate!

Se spune că frumusețea vine din interior, dar… Ce facem dacă avem riduri, vergeturi, celulită, piele care atârnă…?Cum ne păstrăm frumusețea dacă ne strâmbăm de durerea articulațiilor?

Ah, și celulita inestetică… Apropos, această pacoste apare și pentru că nu bem suficientă apă…

După o anumită vârstă, pare că totul dă înapoi… Pielea își pierde din elasticitate, este tot mai uscată, apar riduri… Care este cauza?

Ei bine, există o proteină a frumuseții care, alături de elastină, ajută pielea să-și mențină fermitatea și elasticitatea, adică aspectul tânăr și proaspăt.

Această proteină alcătuiește cam 70% din structura pielii și reprezintă 30% din totalul proteinelor din corp. Se poate spune că este un „elixir” propriu al tinereții fără bătrânețe?

Da, se poate spune și are un nume: COLAGEN.

Din păcate, cu înaintarea în vârstă organismul uman produce din ce în ce mai puțin colagen și de aceea încep să apară problemele legate de aspectul pielii: riduri, celulită, vergeturi.

Mai mult, scade mobilitatea articulațiilor și începe deteriorarea oaselor.

Pe lângă îmbătrânirea organismului, și expunerea exagerată la soare la ore nepotrivite este un factor de risc. De asemenea, mai contribuie și fumatul, consumul de alcool, de zahăr, de uleiuri rafinate, de alimente procesate.

Așadar, nu doar vârsta, ci și stilul de viață ne „fură” din acest colagen.

Nu doar procesul natural de îmbătrânire duce la deteriorarea colagenului ci și expunerea exagerată la soare (arsuri), fumatul, consumul de alcool, de zahăr, de uleiuri vegetale rafinate și de alimente procesate.

Rezultate mai bune decât BOTOXUL!

Ce putem face pentru a stimula producția de colagen a corpului? Cum putem înlocui ceea ce organismul pierde cu înaintarea în vârstă?

Ei bine, putem consuma colagen cu proteine de calitate din alimente, precum și alimente bogate în vitamina C și zinc. Astfel, pielea își va recăpăta elasticitatea, rezistența, fermitatea.

Da, exact! Rezultatul este chiar mai bun decât botoxul. Și costă și mai puțin!

Așadar, nu da banii pe creme care îți promit tinerețe veșnică… Cam toate cremele ne promit rezultate minune după prima folosire, dar poate că nu toate sunt ce spun că sunt.

Mai mult, trebuie să știi că molecula de colagen nu poate pătrunde în piele. Așa că o cremă cu colagen nu înseamnă că te va ajuta cum speri.

Practic, arunci banii pe apa sâmbetei. Pe care mai bine o bei… Să te hidratezi.

Colagenul din creme este utilizat în formulările cosmetice doar ca agent de hidratare. Nu astupă ridurile existente, nu le șterge și nici nu stimulează producția internă de colagen.

De ce să consumi colagen

Ai probleme cu părul? Îți cam cade…? Ți se rup și unghiile? Ai riduri…

Ei bine, dacă vei consuma colagen, vei avea următoarele beneficii pentru că:

  • părul și unghiile vor arăta mult mai bine
  • vei pierde în greutate
  • vei avea o piele mai fină și catifelată
  • dinții vor fi mai puternici și sănătoși
  • atenuează ridurile fine și petele
  • tratează inflamațiile pielii
  • ajută pielea să se refacă după tăieturi și arsuri
  • diminuează efectele nocive ale radiațiilor UV
  • ajută la eliminarea acneei și la vindecarea leziunilor cauzate de eczemă
  • ameliorează durerile osoase și articulare

Suplimente de colagen există peste tot, dar multe sunt cam scumpe. Exact, cam la fel ca în cazul cremelor … Ce poți face pentru a-ți suplimenta aportul de colagen?

Ei bine, dacă nu ai probleme de digestie, iată o alternativă la suplimentele de colagen: gelatina. Exact, banala gelatină folosită la prăjituri, creme, piftii și alte aspicuri ne ajută să ne păstrăm tinerețea și sănătatea.

Gelatina - Pixabay

Cum se obține

Cu beneficii incredibile pentru frumusețe și pentru sănătate, gelatina se obține prin fierberea îndelungată, la foc mic, a oaselor, tendoanelor, zgârciurilor pe care le găsim în carnea de vită, pui, porc.

De pildă, o sursă foarte bună este de la oasele de vițel, de la coadă și de la bucățile cu tendoane. De asemenea, mai sunt bune și aripile de curcan, sau urechile și picioarele de porc.

Practic, cam tot ce se folosește pentru preparara celebrei piftii de Crăciun este bun și pentru obținerea gelatinei pentru frumusețe și sănătate.

Așadar, pentru a beneficia din plin de aportul de colagen, alege bucăți de oase care au mult țesut conjunctiv: tendoane, piele și cartilagii. Nu doar ca vor da un gust deosebit mâncărurilor tale, dar vor contribui și la menținerea frumuseții și sănătății tale.

Ideal, ar fi ca acest colagen să fie consumat zilnic. Și, dacă se poate, dimineața, pe stomacul gol.

Dacă ți se pare un efort prea mare să prepari în casă, poți cumpăra gelatină pe care să o pui în apă, ceai, suc de fructe etc.

Dacă încorporezi gelatina în alimentație vei observa că în decurs de câteva săptămâni pielea își va recupera din fermitate și elasticitate.

Pentru rezultate cu adevărat spectaculoase elimină din viața ta acei dușmani ai pielii frumoase: fumatul, alcoolul, zahărul, uleiurile vegetale și alimentele procesate. Să vezi diferență în scurt timp!

Așadar, te-ai fi gândit cât de benefică poate fi gelatina pentru frumusețe și sănătate?

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: