Sari la conținut

Imaginea virală a războiul Rusia-Ucraina: „Fetița cu bomboană”. Până acum, aproape 80 de copii au murit în acest război

Imaginea virală a războiul Rusia-Ucraina: „Fetița cu bomboană”. Până acum, aproape 80 de copii au murit în acest război.

În ultimele ore, o fotografie cu o fetiță ucraineană stând pe o fereastră cu o acadea în gură și o pușcă în mână a devenit virală. În păr poartă o panglică albastră și galbenă, culorile drapelului ucrainean. Se uită afară, de parcă ar privi războiul.

"Little girl with a treat", the photo that Oleksii Kyrychenko took of his daughter to draw attention to the war in Ukraine. (Photo: Facebook/Oleksii Kyrychenko).

Imaginea virală a războiul Rusia-Ucraina: „Fetița cu bomboană”

Poza a fost distribuită pe Twitter chiar de fostul președinte al Consiliului European, Donald Tusk. Fotografia a fost făcută de tatăl fetei, Oleksii Kyrychenko, un fotograf din Kiev, și publicată pe conturile lor de Facebook și Instagram cu titlul „Fătă tânără cu bomboane”, sau „Fată cu bomboane”.

Potrivit zyri.net, în comentariile postărilor, Kyrychenko a spus că a postat fotografia „pentru a atrage atenția lumii asupra agresiunii ruse împotriva Ucrainei”. „Lumea trebuie să știe”, a adăugat el.

Kyrychenko a mai confirmat că fata din fotografie este fiica ei de 9 ani și că a fost pusă în scenă. Conform celor spuse de acesta, arma este a lui și nu a fost încărcată.

One of two photos Oleksii Kyrychenko took of his daughter with a gun in her hand to draw attention to the war in Ukraine. (Photo: Facebook/Oleksii Kyrychenko).

De fapt, fotografia pe care a distribuit-o este a doua de acest gen pe care a făcut-o. Pe 22 februarie, cu două zile înainte de invazia rusă, el a postat o imagine similară cu fiica lui cu o pușcă în mână, privind pe fereastră cu hashtag-ul #standwithukraine (sprijin Ucraina). Deși a fost o punere în scenă, iar deocamdată nu există rapoarte despre lupte de copii, imaginea nu este departe de realitatea a ceea ce se întâmplă în Ucraina pentru invazia rusă.

Aproape 80 de copii au murit în războiul din Ucraina

Vineri, președintele Ucrainei Volodimir Zelensky a declarat că de la începutul invaziei ruse a țării sale au fost uciși 78 de copii ucraineni.

„Au murit de rachetele și bombardamentele rusești”, a subliniat președintele.

Sâmbăta aceasta, Parchetul pentru Minori din Ucraina a ridicat cifra la 79 și a transmis că o sută au fost rănite în atacurile rusești.

„În cele 16 zile de război din Ucraina, 79 de copii au murit deja și aproape 100 au fost răniți. Majoritatea victimelor au fost în regiunile Kiev, Harkov, Donețk, Sumi, Herson și Jitomir”, se arată în raportul publicat pe Telegram.

Potrivit Procuraturii Ucrainei, această cifră nu este definitivă „din cauza lipsei de posibilitate de a inspecta locurile de atac, unde forțele armate ruse își desfășoară activitățile ostile”.

Până în prezent, peste 280 de instituții de învățământ au fost distruse, iar nouă dintre ele în totalitate. Potrivit documentului, în medie 17 instituții de învățământ sunt distruse zilnic de atacurile ordonate de președintele Vladimir Putin.

În plus, aproximativ șapte milioane de copii sunt privați de oportunitatea de a studia de război și sute de mii dintre ei se numără printre refugiații care au fugit din țară.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel