Sari la conținut

Vedetele imunității luptă cu virusurile. Alimentele de sezon care nu îngrașă, reglează colesterolul și glicemia

Imunitate puternică: 5 alimente recomandate a fi consumate în sezonul rece

Luna octombrie te îndeamnă să te gândești mai mult la imunitate. Sezonul rece se apropie, iar tu trebuie să ai la purtător toate armele care să te ajute să lupți cu ceea urmează să vină. Virusurile și bacteriile abia așteaptă să te atace. Construiește-ți o imunitate de fier.

„Unul dintre secretele unei imunități de fier este alimentația adaptată fiecărei luni ale anului. Atunci când o să înțelegem cât de important este să consumăm acele alimente pe care ni le oferă natura in luna respectivă, vom fi cu adevărat sănătoși. Aceste alimente au impact bun asupra organismului nostru, pregătindu-l temeinic pentru perioada următoare”,  explică nutriționistul Wasim Nazer.

În continuare, specialistul face o listă cu 5 alimente recomandate a fi consumate în luna octombrie.

„La fiecare început de lună, elaborez pentru fiecare pacient un plan alimentar compus din alimente recomandate a fi consumate în luna în care intrăm. De exemplu, pentru luna octombrie recomand următoarele fructe și legume”, explică specialistul în continuare:

Dovleacul, vedeta lunii

Incontestabil, dovleacul este leguma vedetă a acestei luni. Cu un conținut bogat în beta-caroten, un fitonutrient pe care organismul nostru îl transformă cu ușurință în vitamina B, dovleacul are grijă de pielea și de ochii tăi. Mai mult decât atât, dovleacul ține colesterolul sub control, reglează glicemia, tensiunea arterială și ajută la pierderea în greutate.

Broccoli

Leguma verde îți protejează plămânii și rinichii, extrem de expuși în sezonul rece. S-a demonstrat că un consum regulat de broccoli oferă protecție împotriva unora dintre cele mai grave forme de cancer: cancer al colonului, al colului uterin, precum și celui pulmonar.

Afine

Bogate în antioxidanți, afinele pregătesc foarte bine organismul pentru sezonul rece. În plus, aceste fructe conțin cantități importante de tanin, pectine, mirtilină, zaharuri, provitamina A, vitamina C, acizi organici (citric, malic, oxalic, succinic, lactic).

Țelina

Cea mai importantă proprietate a țelinei este aceea de revigorare a organismului și de funcționare optimă a sistemului digestiv. Țelina contribuie la menținerea siluetei. Un detaliu pentru domni: țelina era cea mai bună soluție naturală atunci când nici nu se născocise Viagra.

Fasole verde din recolta de toamnă

Dacă te întrebi care este produsul cu cele mai puține calorii, dar bogat în proteine, fier și vitamina A, fasolea verde este răspunsul. Alege leguma care are bobul mic, leguma tânără. La 100 grame ai 35 de calorii.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel