duminică, noiembrie 28, 2021

În prezent, persoanele vaccinate sunt protejate de riscul îmbolnăvirii, în special de formele grave de boală. Cu toate acestea, în anumite circumstanțe, vaccinul ar putea să nu mai fie eficient. Cum s-ar

Te-ar mai interesa: De ce țările lumii se confruntă cu al cincilea val...

putea întâmpla acest lucru?

Imunitatea COVID se poate obține în două moduri: imunizare artificială, cu ajutorul vaccinurilor anti-COVID, sau prin dobândirea anticorpilor după infectarea naturală, respectiv recuperare.

Imunitatea obținută prin vaccinare este mult mai eficientă și persistă pentru o perioadă mai lungă de timp. De asemenea, prin vaccinare sunt evitate consecințele grave, precum formele severe de boală sau decesul.

Cu toate acestea, atât imunitatea obținută natural, cât și artificial, ar putea să îți piardă eficiența în fața unei tulpini mult mai rezistente.

Aceasta este

Te-ar mai interesa: Uniunea Europeană propune un termen de expirare pe...

singura circumstanță prin care persoanele vaccinate sau recuperate după boală nu mai sunt protejate în fața coronavirusului sau, mai bine spus, în fața unei tulpini agresive.

O tulpină rezistentă ar putea anula imunitatea COVID dobândită

Dr. Valeriu Gheorghiță a susținut, în urmă cu puțin timp, că există un scenariu catastrofal, dar posibil, în care nici cei vaccinați nici cei care au făcut COVID n-ar mai fi protejați de o nouă îmbolnăvire – apariția unei tulpini a coronavirusului care să eludeze răspunsul imunitar.

Dr. Adrian Marinescu, directorul medical al Institutului “Matei

Te-ar mai interesa: Țările europene sunt luate cu asalt de varianta Om...

Balş”, oferă detalii despre acest aspect.

„Aici cu siguranță că riscul acesta a fost întotdeauna. E clar că un virus care rămâne mult timp în circulație suferă mutații și, la un moment dat, acele mutații pot să interfere și cu proteina Spike, adică cu acea regiune din structura virusului…, sau pot să apară într-adevăr mutații care să facă vaccinul ineficient.

Sigur, pe de altă parte, companiile producătoare de vaccin iau în calcul aceste lucruri și urmăresc aceste mutaţii în permanenţă.

Deci nu cred că ar trebui să ne gândim totuşi ca la o fatalitate la faptul că această

Te-ar mai interesa: Ce probleme spirituale ascund unele boli precum ca...

variantă virală e de aşteptat.

Într-adevăr, eu cred – şi aici e important de spus că în momentul în care apare o nouă variantă, cu s-a întâmplat şi la Delta, scade într-o oarecare măsură eficienţa la vaccin, şi atunci trebuie să fim şi mai atenţi; cu acest lucru sunt de acord”, a explicat medicul Adrian Marinescu, potrivit RRA.

 

Te-ar mai interesa: Situația românilor blocați în Africa din cauza var...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor.

Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Ultimele stiri