joi, ianuarie 27, 2022

Unul din zece copii se naște prematur! În Botoșani, secţiile de neonatologie abia mai fac faţă.

Cei mai mulţi copii născuți prematur au probleme de sănătate și luptă pentru viaţa lor în incubatoare, cu tratamente, unii find chiar intubaţi.

Majoritatea mamelor care i-au adus pe lume sunt din mediul rural, din familii sărace, needucate sau expuse abuzurilor şi alimentaţiei precare, şi nu îşi urmăresc sarcinile. Potrivit RRA, din cauza numărului tot mai mare de prematuri, dar şi din cauza lipsei de personal, secţiile de neonatologie abia mai fac faţă.

Te-ar mai interesa: Medic oncolog: Nu renunțarea la carne, ci aceste o...

În maternitatea din Botoşani s-au născut în primele 10 luni ale acestui an 2.140 de copii. Dintre aceștia, 10% au venit pe lume înainte de termen. Cauzele sunt diverse şi au la bază sărăcia şi lipsa de educaţie, dar şi accesul greoi la servicii sanitare.

Între mamele care au adus pe lume copii prematuri sunt şi cele care

  • nu-şi urmăresc sarcina,
  • nu se alimentează corect,
  • nu se menajează
  • sunt victimele abuzurilor şi neglijenţei în familie.

Copiii prematuri sunt insuficient dezvoltaţi, cu diverse probleme. Medicii fac eforturi enorme să-i trimită acasă sănătoşi. 40% dintre prematuri se nasc sub 1.500 de grame. În aceste condiţii, secţiile de neonatologie şi terapie intensivă neonatală sunt supraaglomerate, iar medicii, suprasolicitaţi.

Te-ar mai interesa: Povestea băiețelului care s-a născut cu o inimă în...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Stiri Calde (citeste aici)

spitale private