marți, mai 24, 2022

Potrivit site-ului oficial al guvernului britanic, , 38.648.211 de doze de rapel au fost administrate până acum în Marea Britanie. Dar scăderea imunității i-a făcut pe experți să creadă că acum este necesară o suplimentare a imunizării. Conform datelor preliminare, după administrarea celei de-a patra doze au fost observate trei reacții adverse.

Vaccinul împotriva coronavirusului a modificat pozitiv cursul pandemiei, scăzând ratele de spitalizare și de deces în întreaga lume. Dar scăderea protecției a prezentat cel mai recent obstacol în campania de vaccinare. Datele obținute dintr-un studiu israelian la începutul acestui an au subliniat unele efecte secundare de așteptat.

Te-ar mai interesa: Părintele Calistrat: „Acestea sunt semnele bolii m...

Datele preliminare publicate în ianuarie au arătat că efectele secundare ale unei a patra doze de vaccin Pfizer BioNTech sunt ușoare.

Descoperirile au fost obținute în timpul studiului realizat de  Sheba Medical Center din ianuarie, care a administrat al doilea rapel personalului său pe fondul unei creșteri la nivel național a infecțiilor cu Omicron.

O a patra doză de vaccin Pfizer și BioNTech a fost administrată la 150 de persoane din cadrul personalului medical a căror niveluri de anticorpi au scăzut semnificativ de la primirea  celei de-a treia doză cu patru până la cinci luni înainte.

Te-ar mai interesa: Simptome de demență: dacă tânjiți după aceste trei...

Cercetătorii nu au constatat nicio diferență semnificativă între efectele secundare ale dozei a patra și a treia de vaccin.

Centrul medical a remarcat totuși că efectele secundare includ durere musculară, febră și dureri de cap.

Va avea nevoie toată lumea de o patra doză de vaccin?

Nu este foarte clar acest aspect, FDA și CDC limitându-și recomandările pentru moment.

Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor  din Statele Unite recomandă deja o a patra doză de vaccin ARNm pentru persoanele cu sistem imunitar slăbit, inclusiv pacienții cu transplant și cei supuși chimioterapiei pentru cancer, iar alte țări au linii directoare similare.

Te-ar mai interesa: Motivul nebănuit care te face să te îngrași. Iată ...

Pentru ei, noua recomandare ar însemna o a cincea doză de vaccinuri Pfizer-BioNTech sau Moderna, deoarece vaccinarea lor primară constă în trei doze.

Oficialii israelieni din domeniul sănătății au făcut un pas mai departe; pe 22 ianuarie, pe măsură ce cazurile și spitalizările au crescut, țara a autorizat o a patra doză de vaccin ARNm Pfizer-BioNTech pentru toți lucrătorii din domeniul sănătății și persoanele cu vârsta peste 60 de ani.

Te-ar mai interesa: Cum se manifestă hipotiroidismul la copii și cât d...

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private