Sari la conținut

În plină criză sanitară, Florin Cîțu se spală pe mâini elegant: „Acest val trebuia gestionat altfel, dar este opinia mea de economist”

În plină criză sanitară, Florin Cîțu se spală pe mâini elegant: „Rămân la opinia mea că acest val trebuia gestionat altfel, dar este opinia mea de economist”.

În urmă cu o lună, Florin Cîțu critica proiectul PSD de a veni cu o variantă alternativă la legea care introducea obligativitatea certificatului verde pentru anumite categorii esențiale.

Întrebat de ziariști cum comentează adirmația președintelui PNL, Alexandru Rafila a transmis că  Florin Cîțu este responsabil pentru faptul că până acum nu a fost deja introdus un astfel de certificat care ar fi putut opri creșterea numărului de deceșe în valul 4.

În același timp, ministrul Sănătății îl acuza pe Florin Cîțu că a compromis campania de vaccinare.

„M-a surprins această poziție. Cred că specialistul în economie Cîțu a consultat specialistul în sănătate Cîțu și v-a transmis dvs informațiile”, spunea la acea dată Rafila.

Citeste si:

Florin Cîțu se spală pe mâini elegant: „Rămân la opinia mea că acest val trebuia gestionat altfel, dar este opinia mea de economist”

Luni, 17 ianuarie, președintele PNL a declarat că susține certificatul verde. Florin Cîțu a reamintit de infectările Covid din ultima perioadă și a ținut să-l înțepe, din nou pe actualul ministru al Sănătății, Alexandru Rafila.

„Înțeleg că nu mai interesează pe nimeni certificatul verde și faptul că avem peste 10.000 de cazuri zilnic și aceste cazuri cresc nu reprezintă o problemă în acest moment.

Pentru mine reprezintă și vă spun de ce. 10.000 de persoane infectate înseamnă concedii medicale, înseamnă un cost pentru economie și societate, care nu este luat în calcul.

(…) Sunt foarte curios dacă acesta a fost planul de la bun început, să avem un număr mare de persoane infectate sau nu. Eu nu văd niciun plan care să reducă numărul de persoane infectate, nu văd un plan care să crească numărul de persoane vaccinate, văd doar că suntem ok și toată lumea încearcă să ignore această problemă.

Nu o ignor și vă spun că există un cost foarte mare pentru economie și trebuie găsită o soluție. Susțin certificatul verde. Dacă nu există în coaliție pentru el, atunci trebuie să ne asumăm că există alte costuri pentru economie.

(…) Eu rămân la opinia mea că acest val trebuia gestionat altfel, dar este opinia mea de economist și la modul în care este gestionată situația. Îmi aduc aminte că în vară când erau 10.000 de persoane eram atacați, acum nu mai este niciun fel de problemă”, a spus Florin Cîţu.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.