Sari la conținut

În septembrie 2020, Petru cântărea 148 de kilograme, iar acum are 78. Cum a reușit să slăbească în doar doi ani? „Efectiv nu mă mai puteam încheia la șireturi, ajunsesem într-o stare deplorabilă. Nu puteam urca scările… nu aveam aer.”

Petru-Doru Molorciuc este din Suceava și la vârsta de 52 de ani a reușit să devină cunoscut pentru că a reușit să slăbească peste 70 de kilograme în doi ani.

Potrivit jurnaliștilor de la Monitorul de Suceava, bărbatul avea 148 de kilograme în luna septembrie a anului 2020, atunci când a decis să se apuce de fitness.

Petru-Doru Molorciuc a reușit să slăbească șaptezeci de kilogramme în mai puțin de doi ani

De atunci viața lui s-a schimbat radical: acum are 78 de kilograme și a reușit să câștige titlul de Campion Național de Culturism!

„Efectiv nu mă mai puteam încheia la șireturi, ajunsesem într-o stare deplorabilă. Nu puteam urca scările… nu aveam aer. Voiam să fac o schimbare. Nu mă gândeam că o să ajung atât de departe. Sunt exact 70 de kilograme pe care le-am dat jos în mai puțin de doi ani de zile. De la 148, la 78. Multă muncă, antrenamente peste antrenamente, dietă. Nu există pastile sau prafuri minune… fără muncă nu obții rezultate. E și regim alimentar, dar și sală. 50% – 50%. Dacă eu la 52 de ani am putut, poți și tu cu siguranță”, a spus bărbatul pentru sursa citată.

Sfaturi pentru cei ce vor să slăbească

Petru-Doru Molorciuc a venit și cu o serie de recomandări pentru persoanele care își doresc să slăbească cu adevărat.

“În primul rând să își ia un antrenor personal, dacă vrea să slăbească pe bune. Mulți au tendința după o săptămână, două, trei de sală să renunțe. Caută motive să nu mai vină. Lipsesc o zi, lipsesc două, trei… și nu mai vin deloc. Apoi, să îşi stabilească un obiectiv realist: nu pot slăbi în 3 luni, dar într-un an pot să o facă. Și apoi rupi sala, zi de zi, cu același obiectiv”.

Petru povestește că nimeni nu poate ține o dietă 100%, recunoscând că și el a mai “trișat” în perioada în care nu se pregătea pentru concurs, cu câte un biscuit sau ceva dulce. DAR, explică proaspătul campion de culturism, era o singură dată, în weekend, și fără să facă abuz.

“Așa m-a învățat antrenorul care m-a slăbit inițial, Amelin Tcaciuc, fratele actualului meu antrenor”, a precizat Petru pentru sursa menționată mai sus.

Sportivul mărturisește că a reușit în tot acest timp să fie motivat și de faptul că a vrut să fie un exemplu pentru cei doi băieți ai lui, dar și pentru persoanele supraponderale care nu reușesc să găsească drumul spre sala de fitness.

“E și regim alimentar, dar și sală. 50% – 50%. Dacă eu la 52 de ani am putut, poți și tu cu siguranță!”, adaugă Petru, care e și antrenor personal.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel