Sari la conținut

În Statele Unite începe testarea unui vaccin antigripal universal. Protecţie pentru toate tulpinile virusului

vaccin
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei
vaccin

Institutul Naţional de Sănătate (NIH) din Statele Unite a anunţat că a început un studiu în fază iniţială pentru un vaccin experimental care vizează şase tulpini de virus gripal.

Candidatul de vaccin, FluMos-v2, a fost conceput pentru a oferi protecţie împotriva a patru tulpini ale virusului gripal A şi a două tulpini ale virusului gripal B, a precizat agenţia americană de sănătate.

Protecţie pentru toate tulpinile virusului

„Un vaccin antigripal universal ideal ar putea fi administrat mai rar de o dată pe an şi ar putea oferi protecţie împotriva mai multor tulpini ale virusului gripal”, a declarat Hugh Auchincloss, director interimar al Institutului Naţional de Alergii şi Boli Infecţioase (NIAID), parte a NIH.

gripa

Studiul ar trebui să înroleze 24 de voluntari sănătoşi, cu vârste cuprinse între 18 şi 50 de ani, care vor primi două injecţii intramusculare de FluMos-v2 la un interval de 16 săptămâni, a precizat NIH, potrivit News.ro. FluMos-v2 a fost conceput de cercetătorii de la Centrul de Cercetare a Vaccinurilor din cadrul NIAID.

Citeste si:

Producătorul de vaccinuri împotriva Covid, Moderna a declarat că vaccinul său antigripal a generat un răspuns imunitar mai puternic împotriva tuturor celor patru tulpini A şi B ale virusului gripal, în comparaţie cu vaccinurile antigripale tradiţionale, în cadrul unui studiu în fază avansată.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.