Sari la conținut

Încă o femeie, atacată de câini, în zona în care a fost ucisă Ana Oros, luna trecută

Încă o femeie a fost atacată de câini, în aceeași zonă în care a fost ucisă Ana Oros, luna trecută. Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor (ASPA) a transmis că o altă femeie a fost atacată de câini pe Lacul Morii.

De această dată, victima a fost atacată de doi câini, femela și mascul din rasa Cane Corso, care au reușit să scape din curtea stăpânului lor. ASPA a mai adăugat că femeia se plimba pe dig în timp ce a văzut că cele două animale au început să alerge spre ea și i-au atacat cățelușa. O persoană care se afla în împrejurime a sărit în ajutorul femeii.

Victima a fost atât de speriată încât a vrut să sară dincolo de dig când a văzut ca animelele se îndreaptă spre ea. În cele din urmă, femeia a trecut peste dig, dar a fost urmată de cei doi câini.

Ulterior, a reușit să treacă înapoi pe pista de alergat alături de cățelușa ei. Câinii Cane Corso au rămas de parcea cealaltă a digului. Fiecare dintre patruped cântărește aproximativ 60 de kilograme și le-a fost foarte greu să sară de cealaltă parte.

Proprietarul câinilor Cane Corso a fost amendat

Evenimentul s-a petrecut pe data de 14 februarie, în jurul 19.00. ASPA a fost sesizată în privința acestui eveniment, iar echipele instituției au mers la fața locului. Câinii au fost capturați și verificați la Lacul Morii dacă au microcip. Doar unul dintre ei era microcipat și înregistrat în RECS. Proprietarul a fost anunțat de polițiștii de la Secția 20 din Capitală. Stăpânul animalelor locuiește pe strada Drumul Roșu, cea de pe care se intră pe câmpul de la Lacul Morii.

„Echipajele ASPA, împreună cu polițiștii Secției 20 și jandarmii au mers acasă la proprietar, pentru a-i înapoia câinii și pentru a fi sancționat, conform OUG 55/2002 privind regimul de deținere al câinilor periculoși. Din păcate amenda primită ce poate fi plătită în 15 zile la jumătate din minim, adică 50 de lei, este mult prea mică pentru a contribui la responsabilizarea proprietarului”.

Sancțiunea pentru că cel de-al doilea câine nu era microcipat se ridică la valoarea de 5.000 de lei, dar oamenii legii de la Secția 20 „au considerat că nu au competențe să aplice legislația respectivă. Noi le-am solicitat să sesizeze instituția pe care o consideră competentă pentru aplicarea sancțiunii de nemicrocipare a celui de-al doilea câine”, a transmis ASPA pe pagina de Facebook

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel