joi, martie 30, 2023

Incendiu Matei Balș. Numărul victimelor de la Matei Balș crește. Cinci morți și zeci de pacienți evacuați – este bilanțul tragediei care a avut loc în această dimineață la Institutul „Matei Balș” din Bucureşti, potrivit Rador. 

Un incendiu major a izbucnit la parterul unuia dintre pavilioanele în care erau îngrijiți bolnavi de COVID-19. Cauzele nu sunt cunoscute deocamdată, dar o anchetă este în desfășurare și a fost deschis un dosar penal in rem pentru ucidere din culpă. Reporterul RRA Cătălin Radu urmărește subiectul.
Incendiul care s-a produs în această dimineață la Institutul „Matei Balș” a afectat paviolionul cinci al spitalului. Incendiul s-a manifestat la parter, iar flăcările s-au propagat în sus, inclusiv pe fațada clădirii.

Te-ar mai interesa: Fructul ideal pentru un somn liniştitor. Ce să con...

Incendiu Matei Balș

Fumul a fost o mare problemă; el s-a degajat pe scara scării, până la nivelul etajului trei. Pompierii au intervenit cu peste 20 de autospeciale de stingere, dar și alte unități de intervenții. Au fost constituite echipe de căutare-salvare care au extras pacienții prinși în incendiu. Deoarece incendiul a fost foarte puternic și au fost implicate multe victime, a fost declanșat planul roșu de intervenții la nivelul municipiului Bucureşti.

Pentru moment nu se cunoaște cauza producerii acestui incendiu, dar pompierii bănuiesc că a avut loc un scurtcircuit. S-a demarat o anchetă în acest sens. Din cei 102 pacienți aflați în saloanele paviolului cinci afectat de incendiu, 53 au fost transportați către alte spitale din Bucureşti, mulți dintre aceștia fiind intoxicați cu fum.

Te-ar mai interesa: Papa Francisc, spitalizat! De ce a ajuns pe mâna m...

Echipele medicale evaluează în prezent starea de sănătate atât a pacienților transferați, cât și a celor rămași la Institutul „Matei Balș”. Aparținătorii pacienților de la „Matei Balș” pot afla informații despre situația pacienților relocați la două numere de telefon puse la dispoziție de Departamentul pentru Situații de Urgență. Numerele de telefon sunt: 021.206.93.98 și 021.264.85.15.

Te-ar mai interesa: Mergi de urgenţă la medic dacă ai acest simptom! S...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private