joi, ianuarie 27, 2022

Autoritățile se pregătesc de începerea campaniei de vaccinare anti-COVID a copiilor cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani. În viitorul apropiat, Agenția Europeană a Medicamentului ar putea aproba vaccinarea acestei grupe de vârstă.

Imunizarea copiilor este esențială în contextul pandemic actual, întrucât rata de imunizare nu este suficientă. Vaccinarea copiilor va oferi protecție acestora și, de asemenea, va contribui la limitarea răspândirii virusului.

Te-ar mai interesa: Dieta Andreei Marin. Cum a slăbit în două săptămân...

Începe vaccinarea copiilor între 5 și 11 ani

Autoritățile se pregătesc acum pentru vaccinarea copiilor între cinci și 11 ani, o dată ce aceasta va fi aprobată la nivel european, comunică RRA.

Săptămâna viitoare, pe 25 noiembrie, Agenția Europeană a Medicamentului ar putea să aprobe vaccinarea copiilor între cinci și 11 ani.

În Europa, Austria deja a început vaccinarea copiilor din această categorie de vârstă, fără a mai aștepta decizia Agenției Europene a Medicamentului, din cauza situației epidemiologice, iar în lume, Statele Unite și Israelul vaccinează copiii de peste cinci ani.

La noi în țară, autoritățile sanitare se pregătesc pentru a vaccina copiii între 5 și 11 ani prin optimizarea platformei de programare de pe internet, dar și prin înființarea unor centre de vaccinare noi în unitățile sanitare care au secții de pediatrie.

Te-ar mai interesa: Octavian Jurma: E „foarte probabil” ca bolnavii să...

Cordonatorul campaniei naționale de vaccinare, Valeriu Gheorghiță: La acest moment centralizăm solicitările din fiecare judeţ de înfiinţare a unor cabinete de vaccinare în unităţile sanitare cu paturi sau ambulatorii care au secţii sau compartimente de pediatrie.

De asemenea, în centrele de vaccinare unde există în momentul de faţă vaccin de la compania BioNtech-Pfizer pentru vaccinarea persoanelor de peste 12 ani vom organiza un cabinet de vaccinare care va fi destinat pentru această grupă de vârstă, pentru 5-11 ani, tocmai pentru că ne dorim foarte mult să încurajăm vaccinarea la nivelul întregii familii pentru a crea acea barieră de protecţie imună a familiei.

Te-ar mai interesa: De cât iod avem nevoie ca să nu facem boli de tiro...

Vaccinarea în spații atipice, un succes

Esec, campanie de vaccinare

La rândul său, secretarul de stat în Ministerul Sănătății Andrei Baciu a anunțat că în centrele de vaccinare înființate în locuri atipice se vaccinează din ce în ce mai multe persoane.

„Din dorința de a merge mai aproape de oameni cu vaccinarea s-au creat acele locații atipice, aceste activități au continuat și în ultima săptămână, însă, mai mult, remarcăm o creștere cu 7,3% față de săptămâna trecută a persoanelor vaccinate în cadrul acestor locații atipice, fie că vorbim de maratoane, de târguri, de pieţe, de parcări ale supermarketurilor, respectiv, avem în momentul de față 197.385 de persoane vaccinate”, a declarat Andrei Baciu.

Te-ar mai interesa: Ce investigații se fac pentru plămâni și când sunt...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Stiri Calde (citeste aici)

spitale private