Sari la conținut

Includerea migdalelor în dietă ajută la pierderea în greutate. STUDIU

Beneficiile migdalelor
Sursa foto: arhiva Docotrul Zilei
Migdalele sunt gustari ideale pentru pierderea in greutate

Includerea migdalelor în dietă ajută la pierderea în greutate. Cercetătorii spun că este mai sănătos să alegi nucile ca gustări în loc de biscuiți cu orez sau batoane de cereale coapte, în cazul în care intenționezi să adopți un regim de slăbire, pentru a pierde în greutate.

Adăugând mai multe dovezi la beneficiile nucilor, un nou studiu a descoperit că gustarea migdalelor ajută la pierderea în greutate și protejează inima.

Nucile bogate atât cu proteine, cât și cu grăsimi. nu pot părea imediat alegerea perfectă atunci când țineți o dietă cu restricții energetice pentru pierderea în greutate.

Includerea migdalelor în dietă ajută la pierderea în greutate. STUDIU

Într-un studiu recent, cercetătorii de la Universitatea din Australia de Sud au descoperit că includerea migdalelor într-o dietă cu restricții energetice nu numai că ajută la pierderea în greutate, ci și îmbunătățește sănătatea cardiometabolică.

„Nucile, precum migdalele, sunt o gustare grozavă. Sunt bogate în proteine și fibre și sunt pline de vitamine și minerale, dar au și un conținut ridicat de grăsimi pe care oamenii îl pot asocia cu creșterea greutății corporale.

În acest studiu, am examinat efectele unei diete cu supliment de migdale cu o dietă fără nuci pentru a identifica orice influență asupra greutății și a rezultatelor cardiometabolice”, a declarat dr. Sharayah Carter, autorul principal al studiului, într-un comunicat de presă.

Pentru studiu, cercetătorii au examinat 106 participanți care urmau un program de alimentație de nouă luni, cu primele trei luni concentrate pe o dietă cu restricții energetice pentru pierderea în greutate, urmată de șase luni de o dietă cu energie controlată pentru a-și menține greutatea.

În timpul ambelor faze de încercare, participanții au fost supuși unei diete în care 15% din aportul lor de energie a fost fie din migdale întregi nesărate, fie din gustări bogate în carbohidrați, cum ar fi biscuiți de orez sau batoane de cereale coapte.

Nucile conțin grăsimi sănătoase care pot îmbunătăți nivelul de colesterol din sânge

La sfârșitul studiului, participanții la ambele diete au pierdut în medie aproximativ 7 kilograme.

„Atât dietele cu nuci, cât și cele fără nuci au dus la o reducere de aproximativ 9,3% a greutății corporale în timpul studiului. Cu toate acestea, dietele cu suplimente de migdale au demonstrat, de asemenea, modificări semnificative statistic în unele subfracții de lipoproteine cu aterogenitate ridicată, ceea ce poate duce la îmbunătățirea sănătății cardiometabolice pe termen lung„, a spus dr. Carter.

Cercetătorii speră că descoperirile lor vor oferi dovezi suplimentare pentru dieteticieni și nutriționiști să includă migdale în timp ce elaborează o dietă de slăbit bine echilibrată.

„Nucile conțin grăsimi nesaturate – sau grăsimi sănătoase – care pot îmbunătăți nivelul de colesterol din sânge, pot ușura inflamația și pot contribui la o inimă sănătoasă. În plus, nucile au avantajul suplimentar de a te face să te simți mai plin pentru mai mult timp, ceea ce este întotdeauna un profesionist atunci când” încerci să-ți gestionezi greutatea”, a explicat dr. Carter.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.