Sari la conținut

Cel mai bun mic dejun. Dr. Mihail Pautov: „Reduce nivelul de zahăr în sânge, scade colesterolul rău și combate constipația”

dr. Mihail Pautov
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Cel mai bun mic dejun. Indiferent de ceea ce preferi, micul dejun ar trebui să îndeplinească câteva criterii: ar trebui să-ți ofere energie sănătoasă și nutrienți pentru a face față zilei.

Făina de ovăz a fost studiată de ani de zile ca un potențial aliat în urmărirea pierderii în greutate. Potrivit unui studiu publicat în American College of Nutrition, persoanele care au consumat fulgi de ovăz la micul dejun au ajuns să rămână mai sătui, mai mult timp, în comparație cu persoanele care au consumat cereale obișnuite pentru micul dejun.

S-a descoperit că reduce foamea și limitează aportul caloric mai târziu în cursul zilei. Un alt studiu, publicat în Journal of Nutrition în 2016, a raportat că fibrele de beta-glucan din fulgi de ovăz au jucat un rol în promovarea sentimentelor de sațietate și contribuie la gestionarea greutății.

Cel mai bun mic dejun. Dr. Pautov: E plin de fibre solubile

Într-o postare pe Facebook, binecunoscutul medic Mihail Pautov dezvăluie care este cel mai bun mic dejun, atât din punct de vedere nutritiv, cât și al eficienței.

„Cel mai bun mic dejun? Kasha!  Așa se numește în rusă. De fapt, este terci de ovăz. Englezii îi spun oatmeal sau porridge. Este cea mai bună sursă de fibre, provenite din cereale integrale, cu indice glicemic scăzut și pline, pline de substanțe nutritive.

Te rog să nu recurgi la pachete instant de mâncare de ovăz care sunt pline de zahăr adăugat sau arome!

Ovăzul este plin de fibre solubile în apă care se numesc beta-glucan. Solubile în apă înseamnă că se dizolvă în apă și le putem vedea fizic, în acea substanță albicioasă gelatinoasă care va rezulta în Kasha. Această fibră are capacitatea dovedită științific de a scădea colesterolul rău din sânge, LDL.

Pe lângă asta, mâncatul regulat de Kasha va avea următoarele efecte: scăderea nivelului de zahăr din sânge, aportul mare de antioxidanți, echilibrarea florei intestinale, senzație profundă de sațietate pe o perioadă îndelungată, combaterea constipației, reducerea riscului de cancer de colon”, a explicat dr. Pautov.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel