Sari la conținut

Infarct: 95% dintre femei spun că au experimentat ACESTE simptome cu o lună înainte de eveniment

infarct la femei
Sursă foto: pixabay

Infarct: majoritatea covărșitoare a femeilor care au trecut printr-un ifarct spun că au experimentat ACESTE simptome cu o lună înainte de eveniment.

Un atac de cord se poate întâmpla adesea brusc și neașteptat. Cu toate acestea, în multe cazuri, simptomele atacului de cord se dezvoltă mult mai treptat și în avans, chiar și cu o lună înainte de evenimentul de infarct.

În astfel de cazuri, știind că aceste semne ar putea semnala de fapt o problemă majoră a inimii, vă poate ajuta să luați măsurile corecte și în timp util pentru a preveni atacul. Harvard Health citează un sondaj efectuat pe peste 500 de femei care au supraviețuit unui atac de cord. Raportul distruge un mit popular despre natura bruscă a atacurilor de cord.

Infarct: Oboseala și somnul perturbat nu trebuie ignorate

În cadrul sondajului, 95% dintre femei au spus că au observat că ceva nu era în regulă în aproximativ o lună înainte de atacurile de cord. Intrând în detaliu, două semne cele mai comune care au indicat atacul de cord iminent au fost oboseala și somnul tulburat.

Dificultăți de respirație, slăbiciune, transpirație umedă, amețeli și greață sunt câteva dintre principalele semne experimentate în timpul unui atac de cord, potrivit sondajului.

Simptomul clasic al durerii în piept este un semn de avertizare precoce comun pentru bărbați. Cu toate acestea, a fost mai jos pe listă pentru aceste femei. Cele care au experimentat-o, au simțit „presiune”, „durere” sau „strângere în piept”, în loc de durere.

Doar aproximativ o treime dintre femeile din acest studiu au avut dureri în piept în timpul atacului de cord.

Comentând concluziile sondajului, Harvard Health spune: „Un mesaj de luat în seamă este că unele femei pot primi o avertizare timpurie despre un atac de cord iminent sub formă de oboseală excesivă, tulburări de somn sau dificultăți de respirație”.

Acordarea atenției acestor simptome și obținerea unui diagnostic și tratament prompt ar putea evita un atac de cord în toată regula.

Harvard Health recomandă că „femeile și medicii lor trebuie să se gândească dincolo de durerea în piept atunci când vine vorba de ceea ce trăiesc femeile pe măsură ce înflorește un atac de cord”, adăugând, „în loc să anuleze dificultățile de respirație, oboseala, transpirația rece, amețelile și greața. semne de ceva ce va trece, toată lumea trebuie să acorde acestor simptome o secundă.”

Ce trebuie să faci în cazul unui atac de cord

Ar trebui să chemați imediat o ambulanță pentru a solicita asistență medicală în cazul unui atac de cord.

„În timp ce aștepți o ambulanță, vă poate ajuta să mesteci și apoi să înghiți o tabletă de aspirină (ideal de 300 mg), atâta timp cât persoana care are un atac de cord nu este alergică la aspirină”.

Aspirina îmbunătățește fluxul de sânge către inimă, ajutând la subțierea sângelui.

În spital, tratamentul pentru un atac de cord depinde de cât de grav este atacul și de impactul acestuia.

Cele două tratamente principale sunt:

  • Utilizarea medicamentelor pentru dizolvarea cheagurilor de sânge
  • Efectuarea unei intervenții chirurgicale pentru a ajuta la restabilirea sângelui în inimă

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel