miercuri, iunie 16, 2021

A treia doză de vaccin, necesară din toamnă? Dr. János Szlávik, şeful Secţiei de Boli Infecţioase a Spitalului Centrum din Budapesta, a declarat că e posibil să avem nevoie de o a treia doză de vaccin,

chiar în această toamnă, potrivit Rador

Este cert faptul că al treilea val al epidemiei de coronavirus este pe o cale descendentă, însă nu este suficient pentru a fi liniştiţi, de aceea este important ca tot mai mulţi să se vaccineze – a afirmat dr. János Szlávik, şeful Secţiei de Boli Infecţioase a Spitalului Centrum din Budapesta, în emisiunea informativă din această dimineaţă a postului de radio Kossuth.

A treia doză de vaccin pentru noile tulpini

Dr. János Szlávik a atras atenţia asupra faptului că varianta indiană a coronavirusului se răspândeşte mai rapid decât variantele anterioare ale coronavirusului,

însă vaccinurile protejează şi împotriva acestora. Specialistul a accentuat că şi persoanele vaccinate se pot infecta, însă formele grave ale bolii pot fi evitate.

János Szlávik a menţionat de asemenea că inocularea şi cu a doua doză de vaccin este esenţială, întrucât prima doză asigură doar o protecţie mai slabă şi pe termen mai scurt. János Szlávik a adăugat că nu este exclus ca în toamnă să fie nevoie şi de o a treia doză de vaccin, care va oferi imunitate şi faţă de cele mai noi varinate ale coronavirusului.

Ultimele stiri

Parteneri