Sari la conținut

Infecționist: ”Nu este exclus să avem nevoie de a treia doză de vaccin la toamnă”

A treia doză de vaccin, necesară din toamnă? Dr. János Szlávik, şeful Secţiei de Boli Infecţioase a Spitalului Centrum din Budapesta, a declarat că e posibil să avem nevoie de o a treia doză de vaccin, chiar în această toamnă, potrivit Rador

Este cert faptul că al treilea val al epidemiei de coronavirus este pe o cale descendentă, însă nu este suficient pentru a fi liniştiţi, de aceea este important ca tot mai mulţi să se vaccineze – a afirmat dr. János Szlávik, şeful Secţiei de Boli Infecţioase a Spitalului Centrum din Budapesta, în emisiunea informativă din această dimineaţă a postului de radio Kossuth.

A treia doză de vaccin pentru noile tulpini

Dr. János Szlávik a atras atenţia asupra faptului că varianta indiană a coronavirusului se răspândeşte mai rapid decât variantele anterioare ale coronavirusului, însă vaccinurile protejează şi împotriva acestora. Specialistul a accentuat că şi persoanele vaccinate se pot infecta, însă formele grave ale bolii pot fi evitate.

János Szlávik a menţionat de asemenea că inocularea şi cu a doua doză de vaccin este esenţială, întrucât prima doză asigură doar o protecţie mai slabă şi pe termen mai scurt. János Szlávik a adăugat că nu este exclus ca în toamnă să fie nevoie şi de o a treia doză de vaccin, care va oferi imunitate şi faţă de cele mai noi varinate ale coronavirusului.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel