Sari la conținut

Informația momentului pentru cei care au trecut de 50 de ani. Anunț de la experți

 

Informația momentului pentru cei care au trecut de 50 de ani. Sfaturi de sănătate de la experți

Pe măsură ce îmbătrânești, masa și forța ta musculară scad în mod natural (o afecțiune numită sarcopenie), care poate începe încă de la 30 de ani. De aceea, experții au dezvăluit câteva metode pentru a păstra masa musculară pe măsură ce îmbătrâniți.

Din fericire, experții au dezvăluit cele mai bune exerciții tonifierea corpului după 60 de ani. Masa musculară se va întări.

Exercițiu pentru partea superioară a corpului

Este timpul să faceți un exercițiu pentru partea superioară a corpului. Cu picioarele fixate pe banda de rezistență, executați 10 bicep curls cu un singur braț pe fiecare parte, alternând între repetări.

„Fiți atenți la poziția încheieturii tale. Acestea ar trebui să fie plate, pe măsură ce brațele se îndoaie”, spune experta.

„Trageți cât puteți de sus, apoi coborâți încet în timp ce flexați bicepsul, pentru rezultate optime.”

Repetați trei seturi de 10 repetări pe braț, cu 30 până la 45 de secunde de odihnă între seturi, potrivit eatthis.com.

Mers lateral în genuflexiune

Pentru acest exercițiu, prindeți o bandă de rezistență cu un mâner în fiecare mână. Apoi, călcați pe bandă cu ambele picioare apropiate.

Trageți în sus de bandă folosind brațele, astfel încât să existe rezistență. Mergeți lateral șase pași în ambele direcții. Angajați-vă coapsele și trunchiul pentru a efectua pasul lateral.

„Veți simți că folosiți piciorul drept când mergeți la dreapta și la stânga când vă deplasați la stânga”, explică experta.

Faceți șase pași într-o direcție, apoi șase în cealaltă. Apoi, faceți o pauză și odihniți-vă timp de 30 până la 45 de secunde înainte de a face o altă rundă de șase pași în fiecare direcție. Completați trei runde în total.

Exercițiu cu banda

Trecând la un exercițiu pentru umeri, stați în picioare, cu picioarele depărtate la distanță de lățimea umerilor. Schimbați prinderea încrucișând mânerele, astfel încât banda să creeze o formă de X.

„Flexați mușchii abdominali în timp ce trageți în sus de bandă”, spune ea

„Țineți antebrațele și încheieturile plate (gândiți-vă să trageți în sus, spre piept) Faceți o pauză când banda ajunge la înălțimea pieptului și există cea mai mare rezistență. Țineți timp de una sau două secunde înainte de a coborî încet înapoi la poziția inițială. Repetați trei seturi. Odihniți-vă timp de 45 până la 60 de secunde între seturi.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel