duminică, octombrie 2, 2022

INFRINGEREA  nu trebuie să te biruiască și nici să te descurajeze, spune Sfântul Ignatie Briancianinov. 

Există o înfrângere pe care trebuie să o acceptăm însă, este vorba despre înfrângerea orgoliului, pe care însă noi o confundăm  cu demnitatea, cu umilinţa şi  jignirea. Aceste nimicuri ne scad însă valoarea din perspectivă creştină şi astfel de îndepărtăm de Dumnezeu. Acceptarea acestor „înfrângeri” şi numai a acestora ar reprezenta de fapt temelie pentru renaşterea noastră interioară.

Te-ar mai interesa: MIRACOLELE meloterapiei! Ce muzică să ascultăm dac...

„Fii viteaz, luptă-te cu bărbăție, cu dârzenie, cu îndărătnicie. Nu-i lăsa vrăjmașului, din lenevie, biruința. După înfrângere nu te descuraja; apucă-te iar de sabie, și la luptă! Rănile primite în luptă vindecă-le prin pocăință. Iată regula nevăzutei lupte duhovnicești”, este îndemnul  Sfântul Ignatie Briancianinov. 

„Când Domnul vrea să-i dăruiască cuiva sporire duhovnicească, îngăduie să vină asupra lui luptă. Ispita sufletească îl inmoaie pe om, îl îmblânzește cum e îmblânzit calul gonit în manej la coardă. Celui ce biruie i se îngăduie să intre la cina harului: și intră, și gustă, și se îndulcește la cina Domnului său cum se îndulcește la ospățul împărătesc ostașul care și-a dovedit credința prin statornicie, prin bărbăție, prin răni, prin biruință.

Te-ar mai interesa: Premieră în România: Asociația Moașelor organizeaz...

Hristos să fie cu tine! El să te întărească!”

Sfântul Ignatie Briancianinov

Extras din „De la întristarea inimii la mângâierea lui Dumnezeu: scrisori către mireni”, 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private