Sari la conținut

Îngălbenirea ochilor ascunde cea mai gravă boală. Medicii sunt uimiți

ochi
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
culoare ochi

 Îngălbenirea ochilor poate dezvălui o serie de probleme legate de sănătate. Când boala se răspândește la ficat, persoana poate avea icter, ceea ce provoacă îngălbenirea albului ochilor.

O femeie, în vârstă de 52 de ani, a avut dureri de stomac timp de trei săptămâni, iar albul ochilor a devenit galben, au scris medicii într-un raport publicat în Cureus Journal of Medical Science.

Culoarea ochilor, semn al cancerului avansat la stomac

O serie de teste au dezvăluit că femeia avea un tip de cancer la stomac numit adenocarcinom gastric. Acesta crescuse atât de mult încât comprimase tubul care transportă sucurile digestive între stomac și intestinul subțire.

Blocajul provoca acumularea unei substanțe gălbui, numită bilirubină, care făcea ca ochii femeii să devină galbeni. Calculii biliari și un pancreas inflamat pot, de asemenea, să blocheze acest pasaj, ceea ce poate duce la îngălbenirea ochilor și a pielii.

Medicii spun că îngălbenirea ochilor este un prim simptom „rar” al cancerului de stomac.

Potrivit Institutului Național al Cancerului, îngălbenirea ochilor și a pielii poate fi un semn al cancerului de stomac avansat, care poate provoca, de asemenea: sângerări, pierdere inexplicabilă în greutate, vărsături și probleme de înghițire.

Simptome timpurii ale bolii mai includ: balonare după ce mănânci, arsuri la stomac și pierderea poftei de mâncare.

Cancerul de stomac reprezintă aproximativ 1,5% din toate cancerele noi diagnosticate anual în SUA, potrivit Societății Americane de Cancer. Oamenii sunt diagnosticați până în 70 de ani și este mai frecvent la bărbați decât la femei, precizează aceasta.

Tratamentul cestui tip de cancer

Potrivit Institutului Național al Cancerului, opțiunile de tratament și durata de viață a unei persoane cu cancer de stomac depind de cât de mult s-a răspândit cancerul și de starea generală de sănătate a persoanei. În acest caz, femeia avea și alte probleme de sănătate, inclusiv tensiune arterială și diabet de tip 2.

Medicii au tratat-o pe femeie cu o intervenție chirurgicală pentru a-i ușura simptomele, dar nu pentru a o vindeca, numită chirurgie paliativă. Cancerul se răspândise în intestin, așa că nu a putut fi îndepărtat prin intervenție chirurgicală.

Femeia a fost externată acasă după operație, dar a refuzat continuarea tratamentului cu chimioterapie și a murit două luni mai târziu, potrivit raportului.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel