duminică, mai 29, 2022

Îngeri în alb! Medicii ieșeni au readus la viață o fetiță călcată de tren, după o operație de 10 ore.

După ce a traversat liniile de cale ferată fără să se asigure, o fată de 13 ani a ajuns în stare gravă la spital după ce a fost lovită de o locomotivă, în Bacău. Fata a fost transportată în stare gravă la spital și se află internată la Spitalul de Copii Sfânta Maria din Iași.

Te-ar mai interesa: Cum decongelezi în mod corect alimentele? Ce se în...

Accident terifiant în gara din Bacău. O fetiţă de 13 ani a fost spulberată de locomotiva unui tren

Îngeri în alb! Medicii ieșeni au readus la viață o fetiță călcată de tren, după o operație de 10 ore

Potrivit unui comunicat al paginii oficiale de Facebook Consiliul Județean Iași, medicii ieșeni de la Spitalul pentru Copii ”Sf. Maria” au reușit, după o intervenție chirugicală de 10 ore, replantarea piciorului fetiței de 13 ani.

„În acest moment copilul este detubat, este conştientă, stabilă hemodinamic şi respirator. Intervenţia chirurgicală a avut scopul de a realiza replantarea membrului amputat şi de a asigura viabilitatea membrului.

După 24-36 de ore de la această intervenţie, după ce avem confirmarea viabilităţii membrului replantat, vom efectua intervenţii chirurgicale de construcţie a tuturor elementelor anatomice pentru a conferi şi funcţionarea membrului. Cu siguranţă va fi nevoie de măcar încă două intervenţii chirurgicale.

Te-ar mai interesa: Cele mai toxice fructe! Sunt pline de pesticide și...

Una va fi efectuată mâine, pentru reconstrucţia structurilor tendinoase şi a structurilor nervoase pentru asigurarea funcţiei piciorului.

Probabil că în cursul zilei de sâmbătă sau duminică va urma o intervenţie chirurgicală de acoperire a unor defecte foarte largi”, a declarat dr. Sidonia Susanu, coordonatorul Clinicii de Chirurgie Plastică şi Reparatorie.

Potrivit medicului de la Spitalul pentru Copii „Sfânta Maria” din Iaşi, unde fetița a fost internată de urgență, copila este conștientă, iar starea este stabilă, în prezent fiind internată în clinica de Anestezie şi Terapie Intensivă a spitalului.

Te-ar mai interesa: Dementa: Mirosi asta? Semnul mirositor este semnif...

„În acest moment, copilul este detubat, stabil, conştient, cooperant, stabil hemodinamic. Din fericire, prima intervenţie chirurgicală efectuată aseară de revascularizare a membrului inferior stâng amputat a fost cu succes”, a transmis Sidonia Susanu, medic chirurg la Spitalul pentru Copii „Sfânta Maria” din Iaşi.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private