duminică, octombrie 24, 2021

Înghețata delicioasă a zilelor caniculare. Află cum poți prepara rapid înghețata care nu îngrașă, chiar la tine acasă. Mai mult, pe lângă gustul delicios, înghețata conține ingrediente care susțin sănătatea

și imunitatea organismului.

Înghețată de banane și căpşuni. Ai nevoie de:

  • 3 banane foarte bine coapte
  • 500g de căpşuni, proaspete sau congelate
  • 200 g de iaurt
  • 2 linguri de miere sau 2 linguri GreenSugar, îndulcitor fără calorii și indice glicemic
  • o lămâie
  • un bulb mic de ghimbir
  • o linguriță de extract de vanilie
  • câteva frunze de mentă

Bananele se curăță de coajă, se taie felii mai groase, se întind pe o farfurie și se pun în congelator, până sunt înghețate.

Dacă sunt proaspete, căpşunile se curăță de codiţe, se spală bine, se pun pe o farfurie şi se pun în congelator, până

sunt îngheţate. În extrasezon, se pot folosi căpşuni congelate, cumpărate din comerţ.

Lămâia se spală, se şterge, se rade coaja şi zeama se păstrează într-o cană. Ghimbirul se curăță de coajă şi se rade foarte fin. Bananele şi căpşunile înghețate se pun în vasul robotului de bucătărie. Se adaugă iaurtul, mierea, coaja de lămâie şi o linguriță de suc, ghimbirul, extractul de vanilie şi câteva frunze de mentă, pentru aromă.

Ingredientele se mixează bine, până când se obține o compoziţie fină, cremoasă. Se toarnă într-un vas potrivit pentru congelator şi se dă la rece, pentru o jumătate de

oră (nu mai mult, căci altfel se formează steluțe” de gheață și îngheţata nu mai este la fel de fină).

Să aveți poftă!

Ultimele stiri