Sari la conținut

Îngredient UMAN, descoperit în pâinea din magazine. O să citești cu siguranță eticheta de două ori, după ce vei afla ASTA

Sursă foto: arhiva doctorulzilei.ro

Îngredient UMAN, descoperit în pâinea de pe rafturile magazinelor. Trăim într-o epocă în care, din fericire, putem găsi hrana oricând, oriune, cu eforturi minime.

Magazinele oferă o gamă extrem de variată de produse de panificație, prin urmare îți poți alege pâinea pe care o dorești, în funcție de ingredientele pe care le conține, fie din făină albă, sau secară, făină neagră sau cu semințe, sortimentele sunt diverse și pentru toate gusturile.

Dar te-ai gândit care este prețul pe care trebuie să-l plătești pentru luxul de a alege? Studiile au arătat pentru prima dată că ar putea exista urme de păr uman în pâine încă din 2016, dar revelația îngrijorătoare a ieșit la iveală încă o dată, pe măsură ce oamenii online l-au întâlnit recent.

O femeie a reușit să șocheze oameni din întreaga lume atunci când a dezvăluit faptul că, pe lângă ingredientele clasice, lista poate include și un ingredient uman. Un TikToker din SUA a dat peste ingredientul neobișnuit și l-a împărtășit cu adepții ei, care au rămas șocați.

renee starkey si imagini cu o o paine si un om care face coca de paine

Pâinea pe care o cumperi poate conține un ingredient uman. Despre ce este vorba, de fapt

Cu aproape 50.000 de urmăritori pe platformă, Renee Starkey postează filmulețe despre stilul ei de viață vegan. Ea a distribuit recent un clip care explică ingredientul ascuns și cu siguranță a stârnit o conversație. În videoclip, ea a spus:

„L-cisteina din produsele de pâine este încă obținută în mare parte din păr uman, pene de rață și păr de porc. Este un aminoacid folosit pentru a prelungi perioada de valabilitate a multor produse”, a spus Renee Starkey, potrivit mirror.co.uk.

Dezvăluirea a fost făcută în timp ce citea lista de ingrediente de pe ambalajul unei pâini. Bineînțeles că nu era menționat în mod specific părul uman, dar conținea L-cisteină, lucru ce, în mod evident, i-a uimit pe mulți.

„Resturile de păr de la frizeriile și saloanele de coafură sunt vândute în Statele Unite din China și sunt folosite pentru a produce L-cisteină”, a mai spus TiTok-erita.

În scurt timp, filmarea a devenit virală, atrăgând atenția milioanelor de oameni dinîntreaga lume.

Potrivit BBC, L-cisteina este un aminoacid ce se găsește în mod natural în corpul nostru. Acesta este folosit adesea pentru a prelungi termenul de valabilitate al unor produse, printre care și pâinea. Acesta poate fi sintetizat din părul uman, dar și din pene de rață sau de pui, motiv pentru care nu întotdeauna trebuie să ne așteptăm să fie vorba despre păr uman.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel