Sari la conținut

Ingrediente naturale care vă pot scăpa de miros și transpirație excesivă

transpiratie excesiva
Sursă foto: arhivă Doctorul Zilei
Alimente care activează glandele sudoripare

Hiperhidroza sau transpirația excesivă este o problemă care afectează peste 5% din populație, la nivel mondial. Cazurile ușoare răspund la tratamente banale, inclusive naturiste. Cele complicate pot fi rezolvate cu operație.

„Ca metodă naturistă împotriva transpiraţiei, recomand în primul rând bicarbonatul de sodiu, care are efect neutralizant și este dezinfectant local. Se pune o linguriță de bicarbonat la o cană de apă. Se tamponează de mai multe ori pe zi zona care transpiră. Pentru cei care ajung cu hainele pătate din cauza transpirației, le recomand să coasă un tampon absorbant pe haină”, sunt sfaturile medicului dermatolog Mihaela Leventer.

Persoanele care suferă de hiperhidroză transpiră atât la căldură, cât şi la frig, cu precădere în timpul zilei, când activitatea fizică este crescută. Cele două metode moderne de tratament sunt injectarea cu toxina botulinică şi operaţia de aspirare sau chiuretare a glandelor sudoripare din zona axilei.

„Pentru transpirația la axile, se recomandă tratamentul cu toxină botulinică sau aspirarea glandelor sudoripare. Sunt și persoane care transpiră doar în zona feței (mustață, obraji, frunte). La față, problema se poate rezolva cu toxină botulinică doar la nivelul frunții”, adaugă medicul dermatolog.

Aspirarea glandelor sudoripare este o intervenție sigură, dau asigurări medicii, bazându-se și pe studii recente care au infirmat temerea că ar putea cauza cancer. NIci transpirația compensatoare în alte zone, cum se întâmpla în cazul unor operații care se făceau acum 20 de ani, nu mai este o problemă.

Botoxul se injectează în zonele problematice, care au fost anesteziate în prealabil, cu cremă sau intravenos, iar efectul intervenţiei se vede după cinci zile. „Rezultatul se menţine între trei şi şase luni. Durata tratamentului este cu atât mai mică cu cât persoana este mai activă”, adaugă dermatologul.

Ingrediente naturale care vă pot scăpa de miros și transpirație excesivă

-Mierea poate fi adăugată în apa de baie călduță. Acționează ca un agent antibacterian, care păstrează mirosul plăcut. Și sucul de roșii se poate pune în apa de baie. Pentru un efect de durată, se va sta în cadă 15 minute. Un pahar de suc din iarbă de grâu băut dimineața pe stomacul gol previne transpirația, datorită clorofilei, un pigment de culoare verde.

Elena Oceanu

Elena Oceanu este absolventa a sectiei ”Jurnalism și Științele Comunicării” la ”Universitatea din București”, a început activitate a de jurnalist la ”Evenimentul Zilei”, în prezent fiind editor la publicația ”Doctorul Zilei”.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel