duminică, iunie 13, 2021

Sanatatea sistemului digestiv reprezinta o preocupare constanta pentru multi oameni.

Stim deja ca este bine sa consumam alimente bogate in probiotice pentru a avea un sistem digestiv sanatos. Insa discutia

poate fi continuata la un alt nivel, acolo unde este vorba despre legatura dintre minte si sistemul digestiv. Si aici apare un subiect de discutie nou, de care probabil inca nu ai auzit: postbioticele.

Ce sunt postbioticele si cu ce sunt ele diferite fata de pre si probiotice?

Probioticele sunt microorganisme vii (de obicei bacterii sau drojdie) care contribuie la intarirea sistemului imunitar, reduc inflamatiile, sprijina digestia si imbunatatesc felul in care ne simtim. Ele traiesc in sistemul digestiv, insa exista si alimente care contin probiotice: iaurtul, muraturile si miso.

Prebioticele hranesc bacteriile bune din sistemul digestiv. Printre cele mai des intalnite se numara beta glucanii (care se gasesc in ovaz, orz, grau si secara), semintele de psyllium, pudra de acacia si dextrina de grau.

Postbioticele sunt, in esenta, produsul probioticelor, adica ceea ce a rezultat in urma procesului de hranire al probioticelor. Spre deosebire de probiotice, postbioticele nu pot fi gasite sub forma de alimente sau suplimente. Ele sunt rezultatul combinatiei dintre prebiotice si probiotice.

Care sunt beneficiile postbioticelor?

Postbioticele reduc nivelul inflamatiilor

din organism

Acest lucru este posibil datorita faptului ca postbioticele contribuie la refacerea populatiei de bacterii bune din sistemul intestinal.

Citeste continuarea…

Ultimele stiri

Parteneri