Sari la conținut

Ingredientul DULCE care poate arde grăsimea viscerală în „câteva săptămâni” 

tratamentul cu miere și scorțișoară
sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
scorțișoară

Ingredientul dulce care ar putea ajuta la arderea grăsimii viscerale. Studiile sugerează că un condiment popular ar putea avea un impact pozitiv asupra compoziției greutății corporale în câteva săptămâni.

Depozitată adânc în abdomen, grăsimea viscerală înconjoară unele dintre organele vitale, de la ficat până la intestine. Această locație dificilă înseamnă că, dacă se acumulează grăsimea viscerală, aceasta poate duce la implicații grave asupra sănătății.

Ingredientul DULCE care poate arde grăsimea viscerală în „câteva săptămâni”

În timp ce mâncarea este unul dintre contributorii cheie la această grăsime ascunsă, ar putea reprezenta și un antidot.

A ști dacă burta ta conține grăsime viscerală poate fi dificil din cauza locației sale ascunse. Dar unii indicatori precum circumferința taliei ar putea fi semne de avertizare, care indică vinovatul gras. Este imperativ să mențineți această grăsime la un nivel minim pentru a evita probleme grave, cum ar fi bolile de inimă și diabetul.

Din fericire, scorțișoara ar putea ajuta la arderea grăsimilor și la scăderea circumferinței taliei. Caracterizată prin gustul său dulce și înțepător, scorțișoara este mai mult decât un ingredient gustos pentru gătit. Când vine vorba de grăsimea viscerală, compusul puternic care ar putea ajuta la țintirea substanței grase este cinamaldehida.

Un studiu, publicat în Journal of Nutritional Science and Vitaminology, s-a concentrat pe efectele acestui compus asupra depozitării grăsimilor. Cercetarea a analizat șoarecii care trebuiau să urmeze o dietă bogată în zahăr și grăsimi și i-a împărțit în două grupuri. În aceste două grupuri, unul a primit zilnic o doză de cinamaldehidă, în timp ce celălalt nu a avut niciuna.

Patru săptămâni mai târziu, echipa de cercetare a observat că șoarecii din dieta cu scorțișoară au reușit să piardă grăsime. Dar grupul care nu a urmat protocolul cinnamaldehidei nu s-a bucurat de aceleași beneficii. Pe baza acestor constatări, cinamaldehida ar putea fi capabilă să stimuleze metabolismul țesutului gras visceral.

Deși aceasta este doar o mică cercetare efectuată pe animale, un studiu, publicat în revista Clinical Nutrition, a sugerat că oamenii ar putea beneficia și de beneficii.

Scorțișoara reduce semnificativ circumferința taliei

Analizând 12 studii care au inclus 786 de subiecți, s-a dovedit că scorțișoară reduce „semnificativ” circumferința taliei în 12 săptămâni. În cazul în care nu știți, circumferința taliei este unul dintre markerii adipozității de grăsime viscerală, potrivit Science Direct.

Studiul a concluzionat că suplimentarea cu scorțișoară afectează „în mod semnificativ” măsurile de obezitate și ar putea fi recomandată ca supliment de scădere în greutate.

Mai mult, un alt studiu, publicat în revista Metabolism, a constatat că cinnamaldehida poate îmbunătăți sănătatea metabolică. Echipa de cercetare a explicat că scorțișoara acționează direct asupra celulelor adipoase, determinându-le să ardă energie.

Dar acest studiu uman nu a cercetat efectele exacte asupra grăsimii viscerale. În plus, cercetătorii au adăugat că în prezent sunt necesare mai multe studii pentru a determina cel mai bun mod de a utiliza cinnamaldehida fără a provoca „reacții adverse”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel