O jumătate de linguriţă de scorţişoară pe zi poate face minuni pentru sănătate și menține creierul în formă.
Scorţişoara este unul dintre condimentele cu cel mai mare conţinut de antioxidanţi, ajutând la stabilizarea nivelului de zahăr din sânge, la reducerea inflamaţiilor, reglarea funcţionării sistemului nervos şi stimularea imunităţii.
Diverse studii au demonstrat că acest condiment este foarte eficient în combaterea infecţiilor micotice sau fungice. Scorţişoara stimulează receptorii insulinici, asigurând scăderea glucozei din sânge. Astfel, tensiunea asupra pancreasului scade, metabolismul se îmbunătăţeşte şi inflamaţiile se reduc. Trei uleiuri principale numite cinamaldehide, acetat şi alcool de cinamil, intră în componenţa scorţişoarei. Cinamaldehidele blochează eliberarea de agenţi inflamatorii în membranele celulare. Aroma scorţişoarei stimulează zonele din creier care îmbunătăţesc memoria şi atenţia
Antioxidantii din scorţişoară ajută în lupta cu Alzheimerul, cancerul, diabetul şi Parkinsonul, conform studiilor întreprinse de către cercetătorii americani.
Specialiştii au luat în considerare şi un studiu din 2011, care a arătat cum scorţişoara previne Alzheimerul, ajutând la restauratea functiilor cognitive şi la corectarea problemelor de mişcare, după cum au arătat testele efectuate pe cobai.
Scorţisoara poate fi adăugată și în cafeaua de dimineață.
Horoscop 7 mai 2024. Gemenii, Balanțele, Vărsătorii și Peștii vor avea parte de schimbări neașteptate…
Tulburări de învățare. Dislexia este observată în general în rândul copiilor, dar trebuie reținut faptul…
Minerva a realizat previziunile astrale până pe data de 15 mai, analizând aspectele prin care…
Sumele necesare pentru plata pensiilor înaintea Sărbătorilor Pascale au fost transferate, de către Casa Naţională…
A treia zi de Paști este supranumită Marțea Albă, zi foarte importantă și notată tot…
Unii pensionari cu 35 de ani de muncă vor primi o pensie recalculată în valoare…