Sari la conținut

Îngrijorare la Vatican! Apelul Papei Francisc: Rugați-vă! E foarte bolnav

Papa Francisc
sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Papa Francisc își pregătește înmormântarea

Apelul Papei Francisc: Este îngrijorare la Vatican, după ce starea de sănătate a fostului suveran pontif, Papa Emerit, Benedict al 16-lea, în vârstă de 95 de ani, s-a înrăutăţit.

La finalul audienţei generale de miercuri, 28 decembrie, papa Francisc le- a cerut tuturor oamenilor să se roage pentru papa emerit, Benedict al XVI-lea, despre care a spus că este foarte bolnav.

După ce Suveranul Pontif a cerut tuturor să se roage pentru Papa Emerit Benedict, Vaticanul a confirmat că în ultimele ore starea de sănătate s-a înrăutățit din cauza vârstei înaintate de 95 de ani, dar situația rămâne, pentru moment, sub controlul medicilor.

Apelul Papei Francisc: Rugați-vă! E foarte bolnav

„O rugăciune specială pentru Papa emerit Benedict, care sprijină în tăcere Biserica. Este foarte bolnav, Dumnezeu să-l consoleze și să-l sprijine până la capăt în această mărturie de dragoste pentru Biserică”, a transmis papa Francisc conform Rai News.

Cu toate acestea, jurnaliștii italieni și străini acreditați pe lângă Sfântul Scaun sunt în alertă în condițiile în care un astfel de anunț nu ar fi ieșit din interiorul Vaticanului dacă starea de sănătate a fostului suveran pontif nu am fi fost într-adevăr foarte gravă.

Benedict are 95 de ani și Vaticanul a confirmat că, în ultimele ore, starea sa de sănătate s-a înrăutăţit „din cauza vârstei înaintate”, dar „situaţia rămâne pentru moment sub controlul medicilor”.

Vorbind cu dificultate, Benedict al XVI-lea a părut tot mai fragil în ultimele luni, deplasându-se într-un scaun cu rotile.

El a continuat însă să primească vizitatori în ultimele săptămâni, iar unele fotografii de pe reţelele de socializare arată un bărbat fragil şi vizibil slăbit.

Papa Francisc cere oamenilor să se roage pentru Benedict al XVI-lea: „Este foarte bolnav” | Digi24

Cine este Benedict al XVI-lea, primul Papă care ași-a dat demisia

A fost ales la 19 aprilie 2005 ca succesor al papei Ioan Paul al II-lea, fiind primul papă german după 482 de ani (ultimul papă germanic a fost Adrian al VI-lea, în perioada 1522-1523).

Papa Benedict al XVI-lea a anunțat pe 11 februarie 2013 că se va retrage în 28 februarie din funcția de suveran pontif, fiind, conform ziarului Frankfurter Allgemeine Zeitung, primul papă din Evul Mediu până în prezent care a ales să renunțe la acest oficiu.

Într-un discurs în limba latină, ținut în fața Consistoriului (întâlnirea formală a tuturor cardinalilor Bisericii Catolice) a declarat că în urma examinării conștiinței și-a dat seama că puterile sale nu mai sunt adecvate din cauza vârstei pentru îndeplinirea misiunii pontificale. Conclavul din 2013 a avut loc înainte de Paști.

Papa Emerit, Benedict al 16-lea a trăit în ultimii nouă ani la mănăstirea din interiorul micului stat papal, după ce, în 2013, a renunţat la pontificat, din motive încă neclarificate pe deplin.

Deşi criticat, în cei de opt ani de mandat, pentru lipsă de hotărâre în luarea deciziilor, lui Benedict al 16-lea i se atribuie meritul de a fi iniţiat procesul de disciplinare sau expulzare a preoţilor care au abuzat sexual copii.

În ultimele luni Benedict al XVI-lea se deplasa numai cu ajutorul unui scaun cu rotile împins de alte persoane și deși vorbea cu mare dificultate a continuat să primească vizitatori. În toate fotografiile cu el de pe rețelele de socializare se vede însă un bărbat fragil și vizibil slăbit.

Ales la 19 aprilie 2005 ca succesor al Papei Ioan Paul al II-lea, fiind primul lider german al Bisericii Catolice după 482 de ani, Benedict al XVI-lea a anunțat la 11 februarie 2013 că se va retrage deoarece puterile sale nu mai sunt adecvate din cauza vârstei pentru îndeplinirea misiunii pontificale.

Totuși adevăratul motiv al plecării sale rămâne în continuare un mister, un episcop chiar bănuim că s-ar fi pus presiune asupra lui după ce a inițiat procesul de sancționare al preoților care au abuzat asupra copiilor, dar și în privința unor cheltuieli din interiorul Sfântului Scaun cu care pontiful nu ar fi fost de acord.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel