Categories: Expertul zilei

Inhalarea acestor săruri oprește infecțiile sinusale, reduce acumularea mucusului și vă ajută să dormiți

Ai observat vreodată cum părul tău, pielea și plămânii se simt minunat după ce ai petrecut ziua lângă mare? Acest lucru se datorează faptului că sarea din apa de mare și aerul de mare are o mulțime de beneficii.

De fapt, în secolul al XVIII-lea, s-a descoperit că minerii polonezi de sare aveau sisteme imune, sănătatea plămânilor și claritatea sinusurilor semnificativ mai bune în comparație cu familiile lor. Când acești bărbați au avut o infecție sau o boală, simptomele lor au fost ușoare și s-au recuperat foarte repede. Acest lucru se datorează faptului că inhalarea de sare zilnic îmbunătățește funcția respiratorie și răspunsul imun.

Este adevărat: medicina ayurvedică antică s-a bazat pe terapia cu sare de mii de ani. Practicanții au folosit chiar și unelte de tip Neti pentru a-și iriga sinusurile.

Dar nu trebuie să trăiești lângă mare pentru a experimenta aceste beneficii. Tot ce aveți nevoie este un inhalator de sare din Himalaya.

Ce este sarea Himalaya?

După cum sugerează același lucru, sarea Himalaya provine din minele de sare din regiunea Punjab din Pakistan, la aproximativ 300 km de Himalaya.

Sarea constă în principal din clorură de sodiu, dar conține, de asemenea, până la 84 de minerale diferite, inclusiv potasiu, magneziu și calciu.

Deși sodiul are o reputație proastă, funcționează pentru:

  • Relaxarea mușchilor
  • Menținețirea unui echilibru adecvat al fluidelor și previne deshidratarea
  • Trimite impulsuri ale sistemului nervos
  • Previne tensiunea arterială scăzută
  • Sarea himalayană poate fi utilizată pentru gătit, înmuiere în baie, scruburi corporale și lămpi de sare himalayană.

Iată de ce ar trebui să țineți la îndemână un inhalator de sare din Himalaya.

Promovează imunitatea

Respirația în sare previne infecția bacteriană a căilor respiratorii. De asemenea, acționează împotriva ciupercilor și a altor agenți patogeni, promovând activitatea fagocitelor (globulelor albe din sânge) pentru a ucide agenții patogeni. În plus, promovează relaxarea sistemului nervos central pentru a îmbunătăți imunitatea și sănătatea generală.

Calmează inflamația

Studiile au constatat că inhalarea sării diminuează edemul mucoasei bronșice pentru a reduce inflamația. De fapt, poate preveni (sau cel puțin scădea) frecvența inflamațiilor tractului respirator, inclusiv inflamația tractului respirator inferior, dar și inflamațiile acute cronice ale căilor respiratorii superioare, boala pulmonară obstructivă cronică și infecția sinusală. Funcționează chiar și împotriva inflamației și iritațiilor cauzate de expunerea la fumul pasiv, alergeni și poluarea aerului.

Elimină acumularea de mucus

Moleculele de sare microscopice inhalate atunci când sunteți în preajma sării conțin ioni încărcați negativ. Acești ioni se deplasează prin sinusuri și în căile respiratorii, unde subțiază mucusul și distrug bacteriile formând legături ionice cu contaminanți. Bacteriile și mucusul apoi expulzate din corp în mod natural, ameliorează în condiții de siguranță congestia.

Detoxifică

Aerul din orice oraș mare este plin de poluanți chimici, cum ar fi smog, fum, praf, substanțe chimice din aer și alergeni. Acest lucru provoacă mult stres plămânilor și căilor respiratorii. Poluarea aerului vă poate face mai susceptibil la astm, bronșită, pneumonie și alte boli respiratorii . Ajutați-vă plămânii folosind regulat un inhalator de sare din Himalaya și umpleți-vă casa cu plante purificatoare de aer.

Îmbunătățește somnul

Somnul când aveți o infecție, alergii sau inflamații respiratorii poate fi un coșmar, cu atât mai mult dacă este însoțit și de tuse, respirație superficială și sforăit. Utilizarea unui inhalator de sare din Himalaya previne și tratează aceste boli pentru a vă ajuta să vă odihniți bine.

Îți curăță mintea

Prin curățarea plămânilor, utilizarea unui inhalator de sare din Himalaya mărește aportul de oxigen, promovând o mai bună claritate mentală și concentrare. Pentru a crește vigilența, adăugați 1-10 picături de mentă, eucalipt sau ulei esențial de mirt în sare și inspirați!

Dacă puteți, faceți și câteva băi de sare, deoarece sarea din Himalaya îmbunătățește bolile dermatologice cronice, cum ar fi psoriazisul, pioderma și dermatita atopică.

 

 

 

Recent Posts

Peste 100.000 de pachete de pâine cu resturi de șobolani au fost retrase de pe piață

Peste 100.000 de pachete de pâine feliată retrase de pe piață. În orice țară, siguranța…

15 minute ago

Medic plasat în arest la domiciliu, după ce ar fi uitat o compresă în corpul unei paciente operate. Femeia a murit de septicemie

Un medic de la Institutul Oncologic din Bucureşti cercetat pentru ucidere din culpă, după ce…

44 de minute ago

Terapia durerii: ce este, când se recomandă, beneficii. Opt metode eficiente de gestionare a durerii

În contextul medicinei moderne, terapia durerii reprezintă o componentă-cheie în îngrijirea pacienților. Aceasta se refera…

o oră ago

Carmen Harra, despre rețeta care a învățat-o de Dalai Lama: E cel mai bun tratament pentru cancer

Carmen Harra, despre un leac pe care l-a învățat de la Dalai Lama. Cancerul este…

11 ore ago

Fructe pe care ar trebui să le mănânci zilnic dacă ești stresat, potrivit unui medic

Fructele care combat stresul. consumul de fructe poate aduce o multitudine de beneficii pentru sănătate,…

11 ore ago

Horoscop 17 mai 2024. Scorpion, trebuie să amâni deciziile importante. Capricorn, latura ta creativă este perfect aliniată

Horoscop 17 mai 2024. Problemele domestice sunt primordiale pentru nativii din zodia Rac. Pentru cei…

12 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra