joi, august 18, 2022

Toată lumea răcește sau are o gripă din când în când. Unii suferă de afecțiuni respiratorii cronice, cum ar fi astmul bronșic, bronșita și alergiile. Mucusul care se colectează în nas și plămâni este modul în care organismul înconjoară virușii și iritanții care intră pentru a-i împiedica să călătorească în sânge. Cu toate acestea, expulzarea acestei flegme suplimentare poate fi uneori dificilă și inconfortabilă.

Te-ar mai interesa: A ajuns la medic din cauza unei banale iritații pe...

Mecanismele concepute pentru a ne scăpa de mucus sunt involuntare și uneori incomode și neplăcute, strănutând și tusind în timpul zilei.

Ce este greșit cu medicamentul pentru tuse?

Magazinele de medicamente au secțiuni întregi dedicate medicamentelor pentru tuse, răceală și alergii. Aceste preparate sintetice pot ameliora temporar simptomele, dar nu vindecă niciodată cauza care stă la baza lor.

Alternative naturale

Ierburile fac parte din propria farmacie a naturii. Întreaga planetă este acoperită cu o mare varietate de plante din care putem alege ceea ce se potrivește cel mai bine nevoilor noastre.

Unele pot avea efecte adverse asupra unei anumite persoane sau pot fi periculoase în doze mari, la fel ca medicamentele din farmacie. Unele ierburi, de exemplu, nu sunt sigure de luat în timpul sarcinii.

Te-ar mai interesa: O româncă a murit după ce a băut substanță de cont...

Cu toate acestea, diferența dintre produsele farmaceutice și tratamentele naturale este critică. Substanțele nutritive și fitochimicale găsite în plante sunt ușor  de metabolizat.

Ceai fierbinte pentru eliminarea excesului de mucus

Căldura și aburul oricărui ceai slăbesc flegma și expulzează mucusul din căile respiratorii, dar lumânărica este unul dintre cei mai eficienți expectoranți. Beți-l cu un pic de miere pentru a combate inflamațiile și a calma durerile în gât, în timp ce distrugeți bacteriile și virusurile.

Te-ar mai interesa: Trei zodii care au noroc cu carul. Te afli printre...

Ingrediente:

  • 1 ½ căni de apă
  • 2 lingurite frunze de lumânărică (Verbascum thapsus)
  • 1-2 lingurițe de miere  (opțional)
  • 1 linguriță de mentă uscată (opțional)

Fierbeți apa.  Așezați frunzele de lumânărică într-o strecurătoare sau o bilă de ceai și infuzați-le în apa clocotită. (Puteți, de asemenea, așeza frunzele direct în oală cu apă și strecurați-le după înmuiere.)

Dacă utilizați mentă, lăsați frunzele separat de lumânărică și combinați cele două ceaiuri chiar înainte de a bea.

Lăsați la infuzat timp de 15 minute.

Te-ar mai interesa: Evită acest tip de masline! Sunt încărcate de adit...

Adăugați miere după gust și beți fierbinte.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private