Sari la conținut

Bea acest ceai cu 3 ingrediente pentru a-ți curăța plămânii de mucus, toxine și inflamație

Ceai pentru curățarea și detoxifierea plămâinilor
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei
curățarea plămânilor

Toată lumea răcește sau are o gripă din când în când. Unii suferă de afecțiuni respiratorii cronice, cum ar fi astmul bronșic, bronșita și alergiile. Mucusul care se colectează în nas și plămâni este modul în care organismul înconjoară virușii și iritanții care intră pentru a-i împiedica să călătorească în sânge. Cu toate acestea, expulzarea acestei flegme suplimentare poate fi uneori dificilă și inconfortabilă.

Mecanismele concepute pentru a ne scăpa de mucus sunt involuntare și uneori incomode și neplăcute, strănutând și tusind în timpul zilei.

Ce este greșit cu medicamentul pentru tuse?

Magazinele de medicamente au secțiuni întregi dedicate medicamentelor pentru tuse, răceală și alergii. Aceste preparate sintetice pot ameliora temporar simptomele, dar nu vindecă niciodată cauza care stă la baza lor.

Alternative naturale

Ierburile fac parte din propria farmacie a naturii. Întreaga planetă este acoperită cu o mare varietate de plante din care putem alege ceea ce se potrivește cel mai bine nevoilor noastre.

Unele pot avea efecte adverse asupra unei anumite persoane sau pot fi periculoase în doze mari, la fel ca medicamentele din farmacie. Unele ierburi, de exemplu, nu sunt sigure de luat în timpul sarcinii.

Cu toate acestea, diferența dintre produsele farmaceutice și tratamentele naturale este critică. Substanțele nutritive și fitochimicale găsite în plante sunt ușor  de metabolizat.

Ceai fierbinte pentru eliminarea excesului de mucus

Căldura și aburul oricărui ceai slăbesc flegma și expulzează mucusul din căile respiratorii, dar lumânărica este unul dintre cei mai eficienți expectoranți. Beți-l cu un pic de miere pentru a combate inflamațiile și a calma durerile în gât, în timp ce distrugeți bacteriile și virusurile.

Ingrediente:

  • 1 ½ căni de apă
  • 2 lingurite frunze de lumânărică (Verbascum thapsus)
  • 1-2 lingurițe de miere  (opțional)
  • 1 linguriță de mentă uscată (opțional)

Fierbeți apa.  Așezați frunzele de lumânărică într-o strecurătoare sau o bilă de ceai și infuzați-le în apa clocotită. (Puteți, de asemenea, așeza frunzele direct în oală cu apă și strecurați-le după înmuiere.)

Dacă utilizați mentă, lăsați frunzele separat de lumânărică și combinați cele două ceaiuri chiar înainte de a bea.

Lăsați la infuzat timp de 15 minute.

Adăugați miere după gust și beți fierbinte.

Tănasă Sabina

Sabina Tanasa, este redactor la www.doctorulzilei.ro din anul 2020, a fost colaborator la despreSpa.ro, owner and founder la MobileWish.ro și la Ulei Cocos Romania - VivaCoco. Este licentiata a Universitatea „Alexandru Ioan Cuza" din Iași si ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE DIN BUCURESTI

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel