luni, aprilie 12, 2021

Inima este unul dintre cele mai importante organe din corp, iar sănătatea ei este vitală pentru o bună funcționare a celorlalte organe. O sănătate precară a inimii aduce o multitudine de complicații.

Bolile de inimă nu sunt ușoare, însă da, există multe tratamente care pot ajuta pacienții să își țină boala sub control. Dar medicii nu mai contenesc să reamintească oamenilor că prevenția rămâne cel mai bun tratament.

Sunt multe obiceiuri care ne îmbolnăvesc inima, iar cele mai dăunătoare au fost reiterate într-un top 4 a site-ului de sănătate webmd.com.

Iată care sunt cele mai mari rele când vorbim de sănătatea inimii

Sedentarismul. Este foarte dăunătoare lipsa de mișcare și este important să faceți cumva să aveți mișcare fizică cel puțin 30 de minute pe zi. Fie că este plimbare, urcat scările,

mers cu bicicleta, înot sau clase speciale dedicate.

Alimentația defectuoasă. Este vital să integrați în mesele zilnice vitamine, fructe, legume și grăsimi bune, care se asimilează din nuci, pește, ulei de măsline, avocado.

Fumatul poate fi declarat inamicul sănătății în general. Efectele sale sunt dezastruoase pentru toate organele din corp. Renunță de azi la fumat, nu mai amâna.

Excesul de alcool. Un pahar pe zi cu vin roșu sec sau cu bere pot fi chiar benefice pentru sănătate, potrivit multor studii. Însă excesul dăunează grav sănătății, poate crește nivelul colesterolului

și al tensiunii arteriale.

Știți deja toate aceste recomandări, însă este important să le urmați, sunt simple și ușor de realizat. Alimentația conștientă și iubirea față de noi înșine ne pot ajuta în acest drum de prețuire a sănătății noastre.

Ultimele stiri

Parteneri