Sari la conținut

Principalele patru rele când vorbim de sănătatea inimii

Inima este unul dintre cele mai importante organe din corp, iar sănătatea ei este vitală pentru o bună funcționare a celorlalte organe. O sănătate precară a inimii aduce o multitudine de complicații.

Bolile de inimă nu sunt ușoare, însă da, există multe tratamente care pot ajuta pacienții să își țină boala sub control. Dar medicii nu mai contenesc să reamintească oamenilor că prevenția rămâne cel mai bun tratament.

Sunt multe obiceiuri care ne îmbolnăvesc inima, iar cele mai dăunătoare au fost reiterate într-un top 4 a site-ului de sănătate webmd.com.

Iată care sunt cele mai mari rele când vorbim de sănătatea inimii

Sedentarismul. Este foarte dăunătoare lipsa de mișcare și este important să faceți cumva să aveți mișcare fizică cel puțin 30 de minute pe zi. Fie că este plimbare, urcat scările, mers cu bicicleta, înot sau clase speciale dedicate.

Alimentația defectuoasă. Este vital să integrați în mesele zilnice vitamine, fructe, legume și grăsimi bune, care se asimilează din nuci, pește, ulei de măsline, avocado.

Fumatul poate fi declarat inamicul sănătății în general. Efectele sale sunt dezastruoase pentru toate organele din corp. Renunță de azi la fumat, nu mai amâna.

Excesul de alcool. Un pahar pe zi cu vin roșu sec sau cu bere pot fi chiar benefice pentru sănătate, potrivit multor studii. Însă excesul dăunează grav sănătății, poate crește nivelul colesterolului și al tensiunii arteriale.

Știți deja toate aceste recomandări, însă este important să le urmați, sunt simple și ușor de realizat. Alimentația conștientă și iubirea față de noi înșine ne pot ajuta în acest drum de prețuire a sănătății noastre.

Irina Lungu

Storyteller. Redactor medical. Traducător. Lucrez cu cuvintele de când mă știu, ador magia lor. Iubesc traducerile, iar domeniul medical m-a cucerit iremediabil. Vreau să transmit publicului informații relevante, de calitate, care să îi ajute în viața de zi cu zi și în problemele cotidiene cu care se confruntă zilnic. Un om informat va fi un om mai sigur pe sine. La rândul meu, mă ghidez după principiul ”Fii tu schimbarea pe care vrei să o vezi în lume. Toți vor să îi schimbe pe ceilalți, dar uită că schimbarea începe din ei înșiși.”

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel